Zanimivosti

V Kamniku podirajo rekorde

M.J.
14. 8. 2013, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kamfest 2013, poletni kulturni festival, ki ga v Kamniku že deseto leto zapored organizira Kulturno društvo Priden možic, podira rekorde obiskanosti preteklih let.

Albert Šabotić, Jan David Kljenak, Klemen Brumen

Kljub petkovim vremenskim nevšečnostim je festival namreč v prvih treh dneh obiskalo več kot 8.000 obiskovalcev različnih profilov – od družin, ki si ogledujejo otroške predstave v Keršmančevem parku, mladih, ki so uživali na koncertih Vlada Kreslina in Zmelkoow, pa vse do starejših, ki so prišli na račun z otvoritvijo razstave Kam so šle vse fabrike? in koncertom Prifarskih muzikantov.

Največ obiskovalcev prihaja iz Kamnika in širše regije (Domžale, Komenda, Mengeš, Trzin, Radomlje), ne manjkajo pa niti poslušalci in gledalci iz Ljubljane, Kranja in Celja. Višji je tudi obisk turistov, ki se z brezplačnim festivalskim kam busom v Kamnik odpravijo iz Ljubljane. Festival sta sicer v petek, 9. avgusta 2013, ob 19.30 v Samčevem predoru v Kamniku otvorila direktor festivala Kamfest 2013 Rok Kosec in župan občine Kamnik Marjan Šarec. Ta je ob otvoritvi povedal: »Danes so besede odveč. Gre za jubilejni Kamfest in verjamem, da bo najboljši Kamfest doslej. V veselje mi je odpreti festival, kjer se bo za vsakega nekaj našlo. Naj v prihodnjih dneh Kamnik diha s Kamfestom. Iskrene čestitke ob 10. obletnici!«  Dnevno se sicer na festivalu odvije od 5 do 10 dogodkov z začetkom ob 17. uri in koncem okoli polnoči. Organizatorji pričakujejo, da bo obisk do konca festivala, torej do nedelje, 18. avgusta 2013, presegel načrtovano število obiskovalcev – to je 25.000.