Zanimivosti

Janša: Zgodil se je državni udar

STA / A.M.
27. 7. 2013, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

SDS je v lanskem letu dokazala, da je Slovenija na pravi poti, nato pa se je zgodil prikrit državni udar, je v nagovoru na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS v Bovcu dejal predsednik stranke Janez Janša. Smer, v katero gre danes Slovenija, je napačna in je kot avtobus, ki na avtocesti vozi v napačno smer, je dodal.

Reuters
Janez Janša
"Za volanom imamo šoferko, ki nima niti izpita in jo skušajo upravljati strici, ki sedijo na zadnjih sedežih, ki pa še nikoli niso vozili avtobusa. Njihova edina skrb je, da ohranijo svoje sedeže, ne glede na to, v katero smer bo šel avtobus," je dejal Janša.

Predsednik SDS je povedal še, da ima stranka program, ki bi lahko Slovenijo potegnil iz krize, v lanskem letu so to tudi dokazali. Tudi v prihodnje lahko ponudijo prave ukrepe in prave ljudi, ki bi pomagali Slovenijo ponovno pripeljati iz krize. SDS po vseh letih in po vsem, kar je naredila za to državo, ni potrebno več dokazovati ničesar, je prepričan Janša, pa tudi da jim ni potrebno pisati novih programov, saj imajo program, ki ga v tem trenutku ne morejo uresničevati, saj so jim te možnosti s prikritim državnim udarom odvzeli. Imajo pa tudi sposobne kadre, ki so že dokazali, da so evropsko konkurenčni oz. "konkurenčni s tistimi, ki so v času krize v drugih državah dokazali, da se da tudi druga in so zato danes več ali manj na zeleni veji".

Ob tem napoveduje, da bo Slovenija najpozneje v začetku prihodnjega leta padla s finančnih trgov in takrat bodo prišli na pomoč drugi, ki bodo pomagali reševati situacijo. Na zadnjem kongresu stranke so sprejeli predloge ukrepov, ki bi jih morali v Sloveniji sprejeti, da bo šlo ponovno na bolje: "Vendar so trenutno za krmilom drugi, za vse kar je težav ti drugi krivijo nas, tudi takrat, ko nimamo nikakršnih možnosti vplivanja na zadeve, smo za vse mi krivi."

Kriza v Slovenijo po njegovem mnenju vstopa na tak način, da je ni več mogoče tajiti. Denar, ki je bil izposojen na račun prihodnjih generacij, je bil tudi zapravljen.

"Veste, da se lahko taka vožnja po avtocesti lahko konča s karambolom glede na to, da vozilo upravljajo drugi, mi pa smo več ali manj samo potniki, nam ne preostane drugega, kot da trdno privežemo varnostni pas in se pripravimo na posledice, ki bodo nastopile," je še dejal Janša.

Na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS se je danes začel 19. Spominski gorniški tabor Henrika Tume, ki bo trajal do 11. avgusta. Poleg predsednika SDS Janeza Janše so se ga udeležili udi podpredsedniki SDS Alenka Jeraj, Zvonko Černač in Milan Zver ter vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. Prisotne sta danes nagovorila tudi podpredsednica Jerajeva ter Anton Jeglič v imenu Slovenskih gorniških klubov dr. Henrika Tume in Skale.

Organizatorji ocenjujejo, da je na današnje srečanje v Bovec prišlo več kot 1500 ljudi.