Zanimivosti

Nič več divjega seksa v Rovinju

M.S.
24. 7. 2013, 22.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

»Sedaj smo v EU in v EU ni seksa na plažah,« je dejal predsednik sodišča v Rovinju, Damir Šurina. Njegova prepoved velja za razvratno rovinjsko plažo.

YouTube
Z razvratom na plaži Punta Križ je konec.

V ponedeljek je obiskovalce znane rovinjske plaže Punta Križ, ki slovi po razvrata in grehov željnih obiskovalcih, presenetilo posebno obvestilo rovinjskega sodišča in mestnih oblasti, ki se glasi: »Pozor! To je javna plaža. Prepovedana so vsakršna dejanja, ki vzbujajo nemoralno zavest krajanov, seksualni ekshibicionizem in druga nespodobna dejanja.« Obiskovalcem plaže, ki jih bo zabava na plaži vseeno zamikala, pa grozi 200 evrov kazni, lahko pa celo pristanejo v zaporu.

Kršitelje čaka 200 evrov kazni ali zapor.

Kot je pojasnil predsednik rovinjskega sodišča, je sedaj Hrvaška v Evropski uniji, kjer poznajo pravila obnašanja. Redni gostje te rovinjske plaže so nad obvestilom ogorčeni in pravijo, da se nanjo ne bodo več vrnili. Dodajajo še, da se očitno rovinjske mestne oblasti želijo vesti po evropsko, a še zdaleč ne znajo po evropsko izkoristiti poslovnih priložnosti. S to potezo bodo namreč izgubili precej turistov.

Kdo bo turiste preverjal, ali na plaži res počnejo, česar ne bi smeli, še ni znano, ne bi pa bili presenečeni, če bi se za to nalogo greblo precej ljudi.