Zanimivosti

Kupila dva loto listka – in dvakrat zadela!

S.R.
23. 7. 2013, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obstajajo tudi primeri, v katerih se pozabljivost hudo dobro izplača. Ženska iz Melbourna je namreč s pozabljivostjo zaslužila preko 630.000 evrov.

Thinkstock
Kdor ima srečo, ima pač srečo - ženska iz Melbourna je zadela kar dvakrat.

Ženska, ki ne želi biti poimenovana, mediji pa poročajo, da je stara okoli 30 let, je po pomoti kupila dva listka za sobotno žrebanje loterije TattsLotto – in zadela dve najvišji nagradi. Vsaka izmed srečk je ženski prinesla najvišjo nagrado 413,810 dolarjev, skupaj torej 835,149 dolarjev oziroma 632.976 evrov.

O zmago so srečnico obvestili v ponedeljek, 22. julija. Sprva je mislila, da je klic predstavnikov Tattsa le neslana šala, ko pa je sprevidela, da je vse res, si je morala hitro sleči plašč, saj ji je postalo zelo vroče.

V izjavi za medije je povedala, da vsak teden kupi listek za loterijo TattsLotto, pretekli teden pa je pozabil, da je listek za soboto že kupila, zato je po pomoti pač kupila še enega. Sicer pa vedno stavi na iste številke, sestavljene iz rojstnih dnevov njene družine. Srečnica sicer ni takoj načrtovala, da bo pustila službo, kar polovico  denarja pa bo porabila za poplačilo hiše. Tako bo po dolgih letih brez hipoteke in brez dolgov.

Zmagovalka je listka sicer kupila na ločenih prodajnih mestih v nakupovalnem centru v Melbournu v avstralski zvezni državi Victoria. Poleg nje je glavne nagrade sicer zadelo še osem ljudi. Sicer je bilo kar šest od desetih zmagovalnih listkov prodanih Victorii.