Zanimivosti

Par, ki se je poročil več kot stokrat

J. P.
22. 7. 2013, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

David in Lauren Blair sta se spoznala leta 1982. Ko sta se poročila, sta si obljubila, da nikar ne bosta izpustila iz rok začetnega občutka radosti, ko sta prvič postala mož in žena.

Facebook
David in Lauren Blair

Da ne bi nikoli pozabila tistega dne, sta se poročila še nadaljnjih 106-krat: v Londonu, New Yorku, na Škotskem, v Las Vegasu, v Gracelandu ter celo na deskah odra, pripravljenega za predstavo Romea in Julije.

Prvič sta se poročila leta 1984, zaobljube pa sta med drugim obnavljala ob posebnih priložnostih, kot so valentinovo, minuta pred in po novem letu, za božič in devetindvajsetega februarja. Na valentinovo leta 2001 sta v restavraciji v New Yorku podrla svetovni rekord za največkrat poročeni par, vendar se od takrat nista ustavila.

Največkrat poročeni par.

Njuna naslednja slovesnost je načrtovana za četrtega avgusta, par iz Tennesseeja v ZDA pa komaj čaka, da proslavita tridesetletnico zakona.

Vse pa vedno ni bilo tako rožnato. Davidovo prvo snubitev je Lauren zavrnila – premislila si je čez tri mesece, ko je na sestričnini poroki ujela šopek. Dvainšestdesetletna Lauren je o skupnih začetka povedala: »Spoznala sva se septembra 1982 v Universalovih studiih v Hollywoodu. David je dejal, da je šlo za ljubezen na prvi pogled, in po treh mesecih zmenkov me je zaprosil.« Prvič sta se poročila v Los Angelesu, 6. 5. 1984. Že čez šest dni sta zaobljube obnovila na medenih tednih.