Zanimivosti

Navijači obglavili sodnika in glavo nataknili na kol

Gorazd Suhadolnik
9. 7. 2013, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na severu Brazilije je množica besnih navijačev vdrla na nogometno igrišče in obglavila sodnika, ker je do smrti zabodel igralca, ki na njegovo zahtevo ni hotel zapustiti igrišča.

Sodnikovo glavo so nabili na kol.

Zgodilo se je zadnjega junijskega dne v mestu Pio XII. na severu Brazilije: dvajsetletni sodnik Octavio da Silva je zabodel tridesetletnega igralca Josenirja dos Santosa, ki se je zapletel v fizični spopad in ni hotel zapustiti igrišča. Amaterski nogometaš je umrl med prevozom v bolnišnico.

Razjarjeni navijači so zato vdrli na igrišče in s kamni pobili mladega sodnika, ga potem obglavili in mu odsekali noge, na koncu pa so njegovo glavo nataknili na kol, ki so ga zasadili sredi igrišča.

Policija je sporočila, da so v zvezi z grozljivim zločinom na nogometni tekmi lokalne lige aretirali enega moškega, dva pa še iščejo.

Brazilija, v kateri je bilo v letu 2010 umorjenih kar 50 tisoč ljudi, je pod velikim pritiskom, saj mora dokazati, da je sposobna zagotoviti varnost za obiskovalce nogometnega svetovnega prvenstva prihodnje leto in olimpijskih iger leta 2016. Julija so v najbolj množičnih uličnih demonstracijah zadnjih desetletij ljudje tudi nasilno protestirali zaradi 14 milijard dolarjev, kolikor jih bodo porabili za nogometno prvenstvo.

Nesrečni sodnik Octavio da Silva.