Zanimivosti

Podtaknil ji je 'nore gobe'

S.R.
7. 7. 2013, 20.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Lastnik restavracije v predelu West Village v New Yorku je eni izmed svojih natakaric podtaknil hrano, ki je ni na meniju.

New York Post
Sofie trdi, da ji je lastnik restavracije Stick'y Finger Joint podtaknil gobice.

Sofie Rasmussen namreč trdi, da ji je Paul Abrahamian, lastnik restavracije Sticky's Finger Joint, kjer je bila zaposlena kot natakarica na skrivaj podtaknil halucinogene gobice. Sofie je na sodišču izjavila, da ji je Paul pod pretvezo, naj poskusi nov recept podtaknil gobice.

Dogodek naj bi se sicer pripetil že konec leta 2012. Paul, lastnik precej znane restavracije s hitro prehrano Sticky's Finger Joint je takrat 19-letno Sofie povabil v kuhinjo, ji rekel, naj zapre oči in poskusi nov recept. Vse skupaj naj bi se zgodilo pred drugim osebjem.

Glede na to, da je restavracija znana po takšnem in drugačnem piščancu, je tudi Sofie pričakovala piščanca. Namesto tega ji je Paul v usta stresel pest halucinogenih gobic, nato pa ji usta na silo zaprl.

Sofie okus ni bil všeč in bila je zmedena. A kmalu se ji je posvetilo, kaj je pravzaprav pojedla. Po zaužitju se je počutila precej nenavadno. Skoraj ni govorila s strankami, obnašala se je malce noro, se spotikala ob samo sebe. Tako je delala še kakšni dve uri, do konca izmene.

Takoj po končanem delu je šla k fantu in mu povedala, kaj se je zgodilo. Tudi on je bil zelo razburjen. A ker ji je Paul grozil, da jo bo odpustil, službo pa je nujno potrebovala, je Sofie sprva molčala. Naposled je breme postalo prehudo in decembra 2012 je dala odpoved, ovadbo pa je vložila šele pred nekaj dnevi.

Lastnik restavracije dejanje zanika. Solastnik Jonathan Sherman je celo prepričan, da bodo na sodišču dokazali, da Sofie laže. Primer sedaj čaka na prvo obravnavo. 

New York Post
Pravico bo iskala na sodišču.