Zanimivosti

Pod prisilo nosila zajčja ušesa na delovnem mestu

STA/M.J.
4. 7. 2013, 18.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neka Japonka je morala po navodilu nadrejenih za kazen nositi zajčja ušesa, ker ni izpolnila prodajne norme.

Celebrate

Fotografije takšnih poniževanj 61-letne zaposlene so nato uporabili v svojih programih za usposabljanje novih delavcev, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP. Japonka je bila zaposlena pri proizvajalcu kozmetike Kanebo v jugozahodni provinci Oita. Podjetje je tožila zaradi duševnih bolečin, ki jih je utrpela zaradi njihovih zahtev na delovnem mestu.

Kadar ni uspela izpolniti prodajne norme, je namreč morala nositi različne kostume, v enem od primerov tudi velika zajčja ušesa. Štirje nadrejeni so jo nato fotografirali v različnih opravah, posnetke pa so uporabili v programih za usposabljanje.

Zaposlena je izjavila, da je zaradi ravnanja podjetja psihično trpela in tudi fizično zbolela. Zahtevala je 3,3 milijona jenov (25.500 evrov) odškodnine. Sodišče je njeni pritožbi ugodilo, podjetju pa odredilo plačilo v višini samo 220.000 jenov (1700 evrov), je v torek poročal častnik Asahi Daily. Zapisali so tudi, da je podjetje oškodovanki po dogovoru z njenim odvetnikom izplačalo višjo vsoto.