Zanimivosti

Kupil hišo dobil smetišče!

S.R.
28. 6. 2013, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mehmet Koch je zapravil 450 tisoč funtov za hišo, ki jo je kupil na dražbi. Notranjosti hiše pred nakupom ni videl, kar pa je pozneje verjetno zelo obžaloval.

Flickr

33-letni Mehmet na dražbah kupi starejše hiše, jih popolnoma prenovi in jih nato proda naprej. Kot po navadi je tudi najnovejšo hišo kupil, ne da bi videl notranjost. Pred prodajo hiše je v njej bival starejši par, ki mu sprva ni dovolil vstopiti v hišo, ko pa mu je končno uspelo dobiti ključe, ga je čakalo neprijetno presenečenje. Notranjost hiše je bila dobesedno napolnjena s 40 let starimi smetmi.

Mehmet, čigar podjetje ima v lasti kar 10 domov, je dejal, da je bil ob prvem pogledu na notranjost hiše šokiran, mislil je, da ima nočno moro. Česa takšnega ni nikoli v življenju. Najprej je pomislil: »Kako za vraga bomo to počistili!?« Kot je povedal, je bila vsaka soba skoraj do ramen napolnjena z vrečami, starimi oblekami, igračami in drugo navlako.

V sobah so bile smeti do ramen

Par v sedemdesetih letih, ki je živel v hiši od leta 1960, je zaradi smeti lahko živel samo v dveh sobah, če pa sta želela iz hiše, pa sta morala umakniti vsaj 15 vreč. Mehmet se boji, da od te nepremičnine po vsem čiščenju in prenovi, ki jo morajo opraviti, ne bodo imeli nobenega dobička.