Zanimivosti

Preverite, kje se boste najceneje 'namočili'

Sašo Avramovič
24. 6. 2013, 18.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kaj je lepšega v poletnih dneh kot osvežitev v prijetnem hladu vode, pa naj bo to na morju, bazenih, v rekah ali jezerih. Pod drobnogled smo vzeli cene in ponudbe petih slovenskih kopališč.

Thinkstock
Preverite, kje za svoj denar dobite največ.

Terme Čatež in njihova poletna Termalna riviera z velikim zunanjim bazenskim kompleksom omogočata obiskovalcem kopanje, zabavo in vodne atrakcije na več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin. Bazeni so raznolikih oblik, s temperaturo termalne vode od 26 do 36 stopinj Celzija. Kopalci lahko med drugim uživajo na adrenalinskem igralu, 'termalni formuli', toboganih, gusarskem otoku, ki je najbolj priljubljen med najmlajšimi, počasni reki, bazenu z valovi … Za celodnevno vstopnico za odraslega bomo med vikendom odšteli 14,50, med tednom pa 11 evrov.

Rimske Toplice in termalno kopališče Aqua Roma nam v poletnem času ponujata tri zunanje bazene (dva velika in enega za majhne otroke – čofotalnik) na približno 600 m² vodnih površin. V enem bazenu so tobogani, zračna masažna ležišča in whirpoola, v drugem pa masažne šobe ter slapovi. Poleg bazenov nudijo še igrišča za odbojko na mivki, balinanje ter rusko kegljanje. Temperatura vode je med 30 in 33 stopinj Celzija, za odraslega bomo za celodnevno vstopnico med tednom odšteli 7,30 evra, med vikendom pa le 60 centov več.

V Dolenjskih Toplicah je kopalcem na voljo Wellness center Balnea z Laguna bazeni. Temperatura vode v zunanjih bazenih je 27 stopinj Celzija. Poleg plavanja zagotavljajo vodni in zračni mehurčki ter druge vodne masaže in atrakcije dodatno sprostitev v bazenih. Otroci lahko uživajo v zunanjem bazenu (z gusarsko ladjo), najmlajši pa se lahko na pokritih površinah zabavajo v čofotalniku. Poleg kopanja sta nam na voljo tudi igrišče za odbojko ter brezplačno parkirišče v bližini Wellness centra. Odrasli bomo za celodnevno vstopnico med tednom plačali 9,60 evra, med vikendi pa 3 evre več.

V Moravskih Toplicah nas čaka vodni park Terme 3000, ki obsega bazenski kompleks Term ter notranje in zunanje bazene hotelov. Med drugim so nam na voljo različne vodne atrakcije – divja reka z brzicami, vodno-zračni ležalniki, gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže, vodni tokovi … Zanimiv je tudi Aqualoop, ki je prvi tobogan na svetu s polnim obratom. Gre za četrti najhitrejši tobogan v Evropi, še pogumnejšim pa je na voljo tobogan 'kamikaza' s prostim padom. Ponujajo nam še veliko več, kakšne pa so cene? Odrasli bomo za celodnevno karto do 1. septembra odšteli 13,90 evra, ne glede na to, ali se bomo za obisk Term odločili med vikendom ali med tednom.

V Tuhinjski dolini, na poti med Kamnikom in Celjem, nas čakajo Terme Snovik, ki nam ponujajo več kot 1000 m² vodnih površin zunanjih in notranjih bazenov. Zunanji bazeni obsegajo odprti rekreacijski bazen s temperaturo vode do 29 stopinj Celzija, otroški bazen z igrali ter čofotalnik za najmlajše. Imajo tudi tri tobogane, vodne topove, vodni trampolin in drugo. Za celodnevno odraslo vstopnico bomo med tednom odšteli 13 evrov, med vikendom pa evro več. Vse cene dnevnih vstopnic omenjenih kopališč najdete spodaj.

OPOMBA

*Cene veljajo za dnevno vstopnico za odraslega med vikendom:

Thinkstock
Terme Čatež - 14,50 evra.
Thinkstock
Terme Snovik - 14 evrov.
Thinkstock
Rimske toplice (Aqua Roma) 7,90 evra.
Thinkstock
Dolenjske toplice - 12,60 evra.
Thinkstock
Moravske toplice (Terme 3000) 13,90 evra.