Zanimivosti

Kako pristopiti k ženskam

Dr. Tich
22. 6. 2013, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dejstvo je, da se moški bojimo žensk. Strah pred zavrnitvijo, da se počutiš še slabše, kot se že tako ali tako, je včasih celo tako močan, da moški nikoli ne pristopi k ženski.

Thinkstock
Pravilen pristop vse olajša

In kakšno je zdravilo? Preboli! Čisto vsak moški na svetu je doživel zavrnitve. Da, tudi slavne zvezde, kot je recimo Leonardo Di Caprio. In če moški pusti, da ga nekaj tako neizbežnega, kot je zavrnitev, prizadene, je bolje, da nikoli ne pristopi. A kakorkoli že, s pravilnim pristopom je vse skupaj precej laže. In žal mnogo moških 'propade' ravno v fazi pristopa.

 

Pripravljenost


Je predvsem pogojena z zavrnitvijo, pravzaprav strahom. A dejstvo je, da srečamo privlačne ženske na vsakem koraku. Ne le v barih, temveč tudi v trgovinah, knjižnicah, galerijah … in spontan pogovor lahko prinese odlične rezultate. Kot prvo, ženski sporočate, da ste samozavestni in si jo upate ogovoriti, istočasno pa sporočate, da je seksi, vredna pogovora. In verjemite, ženske potrebujejo komplimente bolj kot zrak. A ne začnite pogovora z neposrednim komplimentom (recimo, vaaaaauuu kako dobro rit imaš). Začnite s kratko pripombo o dogajanju okoli sebe. Če si ogleduje knjigo, komentirajte knjigo, bodite iznajdljivi. Trenirajte! Ogovarjajte tujce okoli sebe, v najslabšem primeru boste pridobili prijatelja ali prijateljico.

 

'Pickup' fraze


Če bi svetoval osebam, kaj naj storijo za prebijanje ledu, bi odsvetoval 'pickup' fraze. Delujejo lahko, samo če so res neumne in smešne in spravijo dekle v smeh, ampak nikoli ne moreš vedeti, kako se bo odzvalo. Bolje se jim je izogibati. Precej več bi upal staviti na zaigrano spontanost.

 

Nadzorujte telesno govorico in berite njeno


Ženske so precej bolj učinkovite pri branju telesne govorice kot moški. Žal je vsak znak, ki ga ženska da, odvisen predvsem od situacije, zato jih je težko posplošiti. Navadno je hitro beganje z očmi znak za alarm. Če ženska to počne, se je bolje odmakniti, po potrebi pa čisto umakniti. Oblizovanje ustnic, igranje z lasmi ali celo trepljanje lastnih ušesnih mečic so navadno signali, da ste na pravi poti. Smeh avtomatično vzamemo kot pozitiven signal. Vendar obstaja več vrst nasmehov. Odprt smeh, pri katerem pokaže zobe, navadno pomeni, da ste ji všeč, če se med smehom obrača stran in ne kaže zob, jo verjetno dolgočasite, a se smehlja, ker je vljudna. S svojim telesom ji sporočajte samozavest in gotovost vase, a ne smete preiti v nadutost. 

 

Ne pretiravajte s komplimenti


Tudi če uporabite kompliment za prebijanje ledu, z njimi ne smete pretiravati. Če bo dobila preveč komplimentov ali bodo pretirani, bo hitro spregledala vašo igro. Poleg tega je pretirana hvala navadno neprijetna. Dokler niste žaljivi, ji brez težav lahko poveste, da se s čim ne strinjate. Pokažite, da imate svoje mnenje in da želja po seksu ne more spremeniti vaših načel. S tem ji boste dali tudi vedeti, da z vami ne more kar tako pometati, kar je za večino žensk seksi.

 


Imejte dobrega 'kopilota'


Ženska bo bolj sproščena, če jo pripeljete do mize, kjer so tudi drugi ljudje, se pravi vaši prijatelji. S tem je namreč ne boste kar takoj prisilili v zmenek. Idealen kopilot je duhovit, dober sogovornik, ki ve, kdaj se mora ustaviti, da ne bo preusmeril vse pozornosti nase. Poleg tega mora poznati načela osvajanja, da bo vedel, kdaj ne boste več potrebovali njegove pomoči in se bo počasi umaknil v ozadje ali bo zabaval njene prijateljice in prijatelje. Dober kopilot je tisti, ki ima v mislih vaše interese, ne svojih. Ne smete pozabiti in vrniti usluge, ko jo bo potreboval.

 

Pozitivne lastnosti


Osredotočite se na svoje pozitivne lastnosti, a ji jih ne mečite v obraz. Napeljite tako, da jih bo odkrila sama. Če recimo igrate ali pojete v glasbeni skupini, se s pogovorom čisto slučajno dotaknite teme, kot da se vam to ne zdi pomembno, in pustite, da ona izvleče iz vas podrobnosti. Samohvala, čeprav pove veliko o samozavesti, ni privlačna in mislila si bo, da boste vso pozornost namenili sebi.

Razumeti je treba, da ne obstajajo univerzalna pravila, kako osvojiti žensko, zato si mora vsak sam pripraviti strategijo in jo prilagoditi glede na dekle, ki jo poskuša osvojiti. Predvsem je pač pomembno, da poskušate.