Zanimivosti

Dvojno življenje Gellerja - jasnovidec in tajni agent?

J. P.
22. 6. 2013, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jasnovidec, ki naj bi deloval tudi kot tajni agent.

Reuters
Bolj Austin Powers kot James Bond?

Znan je predvsem po upogibanju nedolžnega pribora in dolgotrajnem prijateljstvu z Michaelom Jacksonom, a zvezdniški jasnovidec Uri Geller v rokavu skriva še dodatne ase: kot kaže, ima za seboj dolgo kariero kot tajni agent v službi Mossada in CIE.

Loteval naj bi se zgolj pozitivnih odprav.

Nedolgo tega je bil objavljen dokumentarec o njegovem domnevnem dvojnem življenju, ki ga je pripravil Vikram Jayanti. Ta je dejal, da imajo mnogi Gellerja za prevaranta, hkrati pa da premore tako podpornike kot zgodovino početij, ki jih ni mogoče pojasniti.

Geller je priznal, da ni verjel, da bo Jayanti tako podroben pri razkrivanju njegovega vohunskega življenja, a dodaja, da je srečen, da je tako, saj bodo dvomljivci lahko spoznali njegovo resnejšo plat. Tako naj bi ga delodajalci nekoč prosili, naj telepatsko ustavi srce prašiču – menda je odklonil, saj vedel, kam pes taco moli.

Telesni stražar mehiškega predsednika.

Loteval naj bi se zgolj pozitivnih odprav, še dodaja. Jayanti se ni zanašal zgolj na Gellerjevo pričevanje – govoril je s tistimi, ki so bili nad njim. Tako je razkril tudi, da je Geller deloval kot jasnovidni telesni stražar za mehiškega predsednika Joseja Lopeza Portillia.

Omenjeni podvigi tako vključujejo onemogočenje letalskega radarja s pomočjo uma, brisanje vsebin z disket z enako metodo ter končno prepričevanje ruskega ministra, da podpiše sporazum o zmanjšanju številčnosti atomskega orožja.

Jayantijeva teza je, da so ZDA Gellerja vpoklicale ob sovjetskem zavajanju o sposobnostih svojih jasnovidcev.

Z njegovo pomočjo naj bi Anglija premagala Škotsko.

Znova naj bi bil vpoklican po dogodkih enajstega septembra.

Svoje moči naj bi na neetični način uporabil le enkrat, in to na nogometni tekmi za evropsko prvenstvo leta 1996 med Anglijo in Škotsko. Takrat naj bi ravno toliko premaknil žogo, da je Gary McAllister zgrešil enajstmetrovko.

Za pokoro je kupil škotski otok, zato se ima danes za delnega Škota.