Zanimivosti

Pustite Hildo, kje so kravatarji?

Milka / Svet24
14. 6. 2013, 13.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tovšakova je doživela medijski linč, da ne govorim o Kanalu A in Pop tv! Vas sem naročila, ker sem odjavila Novice, ki jih nisem mogla več brat.

Mediaspeed
Našo bralko je zmotil medijski linč žensk.

Takole je pismo začela ena izmed naših bralk, ki je ogorčena nad medijskim ličnem, ki ga je doživela Hilda Tovšak. Hkrati pa se sprašuje, zakaj se mediji na podoben način ne lotijo drugih, predvsem moških, ki so iz Slovenije odnesli ogromno bogastva. Ugotavlja namreč, da se mediji oitno veliko raje lotevajo žensk kot moških. 

Takole je zapisala v nadaljevanju pisma:

Računam na to, da ste drugačen časopis, da ste novinarji, ki si upajo lotiti tudi kakšnega kravatarja, da pišete o domačih težavah, o ljudeh doma! Če se vrnem k Hildi! Prosim, ne pišite več o njej, ker me res ne zanima, kako se do nje obnašajo paznice in kdaj bo šla k frizerju. Ne podpiram je, a po takšnem medijskem linču, kot ga je doživela, bi jo lahko že odpustili iz zapora. Hočem reči, da o moških, ki so iz Slovenije odnesli ogromno bogastva, s katerim Slovenija ne bi imela nobenih finančnih težav, če bi ostalo doma, pa skorajda ne pišete. V zadnjih letih se je odstranjevalo samo ženske: najprej Milica Makoter, nato Katarina Kresal s tistimi bulmastifi, zdaj pa še Hilda Tovšak! Da ne govorim o ženskah, ki so bile odstavljene, a se niso izpostavljale. Moški žrtvujejo te ženske, da se njih pusti pri miru, večina novinarjev, razen nekaj svetlih izjem, pa je brez hrbtenice, in se spravlja samo na ženske. V vašem časopisu ta trenutek pogrešam Lovšeta! Veste, koliko firm bo propadlo in koliko ljudi bo odpuščenih zaradi nekoga, ki ga novinarji veselo prikazujejo kot bogataša z jahto na Floridi, nihče pa se ne vpraša, kako je do tega prišel. Menda to ni težko ugotoviti?!

Da ne govorim o dokapitalizaciji NLB, ki bi se morala sama dokapitalizirati in odpustiti kar nekaj ljudi, s tem mislim predvsem na nadzorne svete. Kaj jih pa rabimo?! Mar ni dovolj, da ima podjetje direktorja in finančnika? Ta dva naj bosta odgovorna za finančno poslovanje. SDK je včasih skrbel za to, da osebni dohodki niso mogli skozi, če niso bili plačani vsi prispevki, pa so ga uničili s tem namenom, da so lahko lumparije delali. In tako je tukaj zdaj vse tajno. Poglejte sivo ekonomijo! Pravijo, da imajo premalo inšpektorjev! Jaz bi jih rabila osem, da se zjutraj razkropijo po regijah, fotografirajo, kaj se novega gradi, nato pa čez tri mesece obiščejo investitorja in zahtevajo račun. Če ga ne bi imel, bi ga sankcionirala. S tem bi se končala vsa siva ekonomija v gradbeništvu, denimo! Prosim, imejte hrbtenico, bodite pošteni, kvalitetni novinarji in pišite čim več o teh stvareh, razkrivajte lumparije ter se pogumno lotite tudi pohlepnih moških, ki so nas spravili v to godljo. Naj bo razmerje vsaj 50 : 50. Veste, ženske so manj lakomne in manj mahnjene na drage avtomobile!

Milka z Blok