Zanimivosti

Galaxy S4 zoom z 10-kratno optično povečavo

S.R.
12. 6. 2013, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetje Samsung Electronics je danes napovedalo prihod novega telefona Galaxy S4 zoom, ki združuje elegantne značilnosti pametnega telefona S4 s sposobnostmi naprednih fotoaparatov.

Samsung

Novi član družine Galaxy S4 je udejanjenje Samsungovih teženj, da ustvarijo eno samo napravo, v kateri se spajata vodilni pametni telefon na trgu in kompaktni fotoaparat višjega razreda. Galaxy S4 zoom z 10-kratno optično povečavo, CMOS slikovnim senzorjem z ločljivostjo 16 megapik, optično stabilizacijo slike (OIS), bliskavico Xenon in najnovejšo tehnologijo družine Galaxy S4 postavlja nove standarde v fotografiji mobilnih telefonov. To je najboljši pametni telefon in fotoaparat v enem in edina naprava, ki jo boste odslej potrebovali.

»Galaxy S4 zoom predstavlja nov mejnik, s katerim se Samsung trudi obogatiti življenja ljudi po vsem svetu,« je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics. »Ker komunikacija postaja vse bolj vizualna, ljudje želijo ujeti posebne trenutke v najvišji možni kakovosti, a največkrat nimajo prostora ali volje, da bi za to s sabo nosili še fotoaparat. Galaxy S4 zoom bo to za vedno spremenil, saj združuje vodilni telefon na tržišču, njegove funkcije in povezljivost, ter visokokakovostno fotografiranje, ki ga nudijo kompaktni fotoaparati. Rezultat je najboljše obeh svetov brez potrebe po sklepanju kompromisov.« 

Revolucionarni novi vmesnik

Z novim revolucionarnim gumbom Zoom Ring boste lahko opravili vse, saj nudi preprost dostop do glavnih funkcij telefona. Če sredi telefonskega pogovora opazite nekaj, kar preprosto morate ujeti na fotografijo, hitro obrnete gumb Zoom Ring in aktivirate funkcijo In-Call Photo Share, s katero zajamete fotografijo in jo kot MMS pošljete osebi, s katero se pogovarjate.

Za preprosto upravljanje s kamero lahko z gumbom Zoom Ring aktivirate funkcije hitrega zagona in bližnjic (Quick Launch, Shortcuts), ki vas pripeljejo do najpogostejših načinov fotografiranja, kot so Auto, Gallery in Smart Mode.

Zoom Ring prinaša tudi revolucijo na področju upravljanja s povečavo. Tradicionalni nadzor nad optično povečavo z gumbki in tipkami je zamenjalo enostavno digitalno upravljanje. S preprostim obratom gumba so vam tako na voljo profesionalna natančnost fotografiranja in preprosto upravljanje brez primere, s katerimi boste lahko sestavili panoramsko sliko, širokokotni posnetek ali bližnji makro.

Ustvarite najboljše fotografije

Pri vrhunski fotografiji velikost aparata ne odloča vedno o kakovosti posnetkov. 10-kratna optična povečava in BSI CMOS senzor s 16 MP ločljivosti v kompaktnem Galaxy S4 zoomu vam omogočata, da ustvarite odlične posnetke tako od daleč kot od blizu, ne glede na svetlobne pogoje. In vse to brez nepotrebnega prenašanja težke fotografske opreme s sabo. Še več, vgrajeni optični stabilizator slike (OIS) bo ohranil sliko popolnoma mirno, čeprav se boste vi premikali, s tem pa zmanjšal pojav neostrih posnetkov pri povečavi med zajemom visokokakovostnih fotografij in videoposnetkov

Funkcija Photo Suggest vas takoj poveže z ogromnimi knjižnicami fotografij, ki so jih naredili drugi fotografi. Tu lahko najdete najlepše fotografije z vsega sveta. Funkcija vam lahko celo svetuje točke v vaši bližini, od koder je moč narediti sijajne posnetke.

Galaxy S4 zoom ima tudi Samsungov priljubljen način snemanja Smart Mode, s katerim se izognete zamudnemu nastavljanju parametrov in brez napora ustvarite vrhunske fotografije. Preprosto izberete eno od prednastavitev in fotoaparat se bo samodejno prilagodil okolju, s tem pa boste ustvarili najboljše možne posnetke. S funkcijo Drama Shot naredite več posnetkov in jih samodejno združite v enega, z Action Freeze pa ujamete hitro premikajoče se predmete. Če niste prepričani, kateri način je primeren za vas, bo funkcija Smart Mode Suggest za vas ocenila pogoje, kot so svetloba, goriščna razdalja ali zaznavanje obraza, in vam ponudila kratek seznam najprimernejših načinov za zajem najboljše možne fotografije.

Brezmejna zabava na dlani

Značilnosti serije Galaxy S4 so pri modelu zoom zelo prisotne, vse od tanke in elegantne oblike, do zmogljivega, a intuitivnega uporabniškega vmesnika. Na telefonu Galaxy S4 zoom je nameščen operacijski sistem Android Jelly Bean 4.2., ponaša pa se z mnogimi značilnostmi, ki jih ima njegov nedavno predstavljeni »bratec« Galaxy S4. Ena teh je Touchwiz, s katero lahko spreminjate različne osebne nastavitve na vaši napravi, kot so zaklepanje zaslona, obvestila in druge osebne preference.

Ko se vrnete domov s svojih popotovanj, boste s funkcijo Story Album lahko uredili svoje neprecenljive posnetke v časovnico, nato pa jih delili s prijatelji in bližnjimi. Fotografije lahko tudi urejate ali naročite njihovo neposredno tiskanje z naprave s storitvijo blurb*. Če bi radi le prenesli svoje fotografije na prenosni ali tablični računalnik, da jih ne bi izgubili, to naredite s storitvijo Samsung Link, ki se s preprostim pritiskom na gumb poveže z drugo napravo. Lahko pa tudi sinhronizirate vse svoje datoteke v oblaku s funkcijo Home Sync, s tem pa boste lahko popolnoma mirni, da so vsi vaši posnetki na varnem in da lahko dostopite do njih kjerkoli in kadarkoli.

Samsung
Pravi telefon in fotoaparat v enem.

Galaxy S4 zoom ima tudi storitev Samsung Hub, popolno stičišče za najnovejšo glasbo, videoposnetke, knjige in igre. S preprostim dotikom na tipko svojega telefona lahko brskate po priljubljenih vsebinah, jih prenesete na telefon in uživate v njih. Ko naletite na pesem ali igro, za katero komaj čakate, da jo delite s prijatelji, vas funkcija Group Play poveže z njihovimi Samsungovimi napravami. Tako lahko skupaj poslušate glasbo ali igrate igre, ne da bi se morali povezati s pomočjo brezžičnega interneta ali prenosa podatkov.