Zanimivosti

Grožnja z bombo v ljubljanski restavraciji

M.J./S.J.
7. 6. 2013, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V restavracijo so malo pred polnočjo prihiteli policisti in sicer po neuradnih podatkih zaradi grožnje z eksplozivom. Več patrulj je zaprlo Bohoričevo ulico in gosto pa so preselili na varno.

Mediaspeed

“Kako super, da je urgentna prva pomoč samo čez cesto. Če se bo kdo preveč najedel, bo imel takoj prvo pomoč,” so se šalili gostje, ki so prišli na otvoritev restavracije Saraj v Ljubljani. No, izkazalo se je, da je bila - seveda samo na otvoritvi - bolj kot prva pomoč potrebna policijska kontrola ...

Ob 23.35 je namreč policija prekinila izvrstno zabavo. Medtem ko so lastnik Husko Hajdarpašić in njegovi gostje, med katerimi je bilo kar precej znanih obrazov, pričakovali, da jih bodo opozorili zaradi glasnosti, se je izkazalo, da so policisti dobili prijavo o podtaknjeni bombi. Bombe seveda niso našli, saj je šlo očitno spet za nevoščljivost kakšnih konkurentov, ampak že kratka preiskava je bila dovolj, da je nekaj manj pogumnih hitro pobegnilo v varno zavetje doma. Med temi je bil tudi Izet Rastoder, predsednik NK Olimpije, eden najbogatejših Slovencev in največji uvoznik banan pri nas in širše. Zoran Janković in nekaj drugih eminentnih gostov pa je itak šlo že prej, medtem ko so najpogumnejši zabavo kljub prekinitvi nadaljevali do jutra. Seveda je bilo za izvrstno hrano in pijačo poskrbljeno.