Zanimivosti

Nezemljani pristali v vulkanu

J. P.
3. 6. 2013, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Iz novega videoposnetka naj bi bil razviden vstop NLP-ja v mehiški vulkan Popocatepetl.

Youtube / Zajem zaslona
Vse več podobnih zapažanj v Mehiki

NLP se vulkanu približa, upočasni, spremeni smer leta in vstopi v žareči krater.

Dogajanje, ki je bilo zabeleženo 30. maja, je le še eno v vrsti takšnih; domnevno naj bi bilo v okolici vulkana v osrednji Mehiki od poznega 2012 več zapažanj NLP-jev.

Mehiško medijsko podjetje Televisa spremlja vsakršne aktivnosti v okolici vulkana, ki se nahaja slabih petinšestdeset kilometrov južno od Mexico Cityja.

Lanskega novembra so po internetu zakrožile fotografije svetlečega predmeta cigaraste oblike, ki vstopa v krater Popocatepetla.

Takrat je Marc Dantonio, pri Mutual UFO Network zadolžen za analizo fotografij in videa, razsodil, da je predmet v resnici bil meteor, zajet na več zaporednih posnetkih.

Vendar pa za ta nedavni video meni, da gre za verodostojen posnetek.

Ta naj bi nastal s časovnim zamikom več statičnih posnetkov, ki so nato bili sestavljeni skupaj, zato se zdi, da se predmet premika z visoko hitrostjo, četudi se v resnici premika z za letala povsem običajno.

Čeprav se zdi, da se predmet v premikanju od desne proti levi spušča, gre lahko za optično prevaro, saj je povsem mogoče, da se predmet zgolj oddaljuje, kar je posledica perspektive in oblike planeta.

Dantonio tako meni, da gre za letalo, ki prečka vidno polje – hitrost naj bi v tem videu bila zgolj iluzija, kakor tudi sam potek leta in domnevno spuščanje.