Zanimivosti

Telefon X bodo izdelovali v ZDA

STA / S.R.
30. 5. 2013, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Proizvajalec mobilnih telefonov Motorola Mobility bo svoj najnovejši model pametnih mobilnikov Moto X proizvajala v Teksasu.

Reuters
Bomo končno ugledali sadove Googlovega prevzema Motorole Mobility?

Medtem ko se večino elektronike proizvede v Aziji, bo Moto X prvi pametni mobilnik, proizveden v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Motorola bo svoj novi mobilnik z operacijskim sistemom Android proizvajala v nekdanji tovarni Nokie v Teksasu, je v sredo povedal glavni izvršni direktor podjetja Dennis Woodside, poroča dpa.

Moto X bo na tržišče prišel oktobra in bo imel za razliko od svojih tekmecev, kot sta Iphone 5 in Samsung Galaxy S4, med drugim dva ločena procesorja, s katerima se bo izboljšala trajnost baterije, ter več senzorjev, s katerimi se bo mobilnik "zavedal svojega okolja", je povedal Woodside.

Motorolo Mobility je pred letom dni za 12,5 milijarde dolarjev kupil Google. Cilj te odločitve je predvsem okrepiti Googlove patente, povezane z operacijskim sistemom Android, in povečati tržni delež Motorole kot proizvajalca pametnih mobilnikov, piše dpa.

S premestitvijo proizvodnje bo Motorola lahko stopila ob bok svojim tekmecem, ki večinoma proizvajajo v Aziji, pravi Woodside. Z bližino proizvodnje in inženirjev podjetja bo povečala inovativnost in se hitreje prilagajala spremembam, še dodaja.

Medtem ko bo celotna sestava mobilnikov potekala v ZDA, bo večina centralnih komponent še vedno proizvedenih v Aziji, priznava prvi mož družbe.