Zanimivosti

Razkrili, zakaj priljubljena pevka ne nastopa

M.V.
29. 5. 2013, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaški avtor Zrinko Tutić je glavni krivec za mnoge uspešnice, ki jih prepevajo hrvaški glasbeniki, med njegovimi 'muzami' pa je tudi dalmatinska pevka Doris Dragović, ki jo v kratkem lahko pričakujemo tudi na slovenskih odrih. Glasbenik je v intervjuju za hrvaške medije izdal, zakaj pevke, kot je Doris, ne nastopajo veliko in po čem navadno prepozna bodočo glasbeno zvezdo.

Facebook

»Doris nima kje nastopati! Sploh če ne želi nastopati na vaški veselici! Pred kratkim je imela po dolgem času koncert, ki sem se ga udeležil – in poje naravnost odlično,« je povedal Zrinko Tutić in dodal, da razume pevkino odločitev, da ne bo več stopila na vsak oder. »Ko si enkrat star 50 let, sam sebi rečeš, da ne boš več nastopal na 'primitivnih' dogodkih. In potem se zgodi, da nimaš kje nastopati,« je pojasnil avtor, ki mu je žal, da je to Doris na neki način prisililo v začasni umik s hrvaškega glasbenega prizorišča.

Ni mladih pevk

Tutić je bil tisti, ki je odkril številne hrvaške pevke, poleg Doris Dragović tudi takrat rosno mlado Tajči. »Zadnja leta nisem odkril nikogar, ki bi v sebi nosil tak talent, kot ga imata Tajči in Doris. »Poleg tega tudi klubske scene ni, vse, kar se dogaja, se odvija na porokah, kar je žalostno. Večina pevk, ki so na sceni nekaj dosegle, je starejših od 40 let. Pogrešam mlade obetavne 20-letnice z glasbeno izobrazbo,« je za konec še dodal legendarni avtor.