Zanimivosti

Grozljivo - vbrizgavala si je silikonsko tesnilo in ostala brez udov

jp
29. 5. 2013, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mati dveh otrok je v iskanju večje zadnjice postala štirikratna amputiranka in skoraj izgubila življenje zaradi injekcij silikona s črnega trga, ki so bile v resnici silikonsko tesnilo.

Brez rok in nog ...

Šestinštiridesetletna Apryl Michelle Brown iz Los Angelesa, nekdanja frizerka, za svoje stanje krivi nečimrnost – sedaj pa upa, da bo njena zgodba opozorila na nevarnost hitrostnih lepotnih popravkov. Sama namreč ni prepoznala nevarnosti – menila je, da gre za neškodljive injekcije, ki ji bodo omogočile popolno zadnjico.

Žal uporabljeni silikon ni bil primeren za ljudi – tako si je, ne da bi vedela, vbrizgavala silikonsko tesnilo, ki ga uporabljajo predvsem pri domačih opravilih. Življenje ji je zaradi alergijske reakcije obviselo na nitki, bolečina pa je bila nevzdržna. Da bi jo rešili, so ji morali zdravniki amputirati ritnice, dlani in stopala. Želja po lepši zadnjici je izvirala iz njenega otroštva, saj naj bi bila mnogokrat žrtev vrstniškega nasilja zaradi videza svoje zadnje plati. Na svoj račun je prišla leta 2004 v enem izmed kozmetičnih salonov, v katerem je bila zaposlena in v prostem času izvajala nezakonito vbrizgavanje silikona. Ta naključna seznanitev je za Apryl pomenila čudež, zato sploh ni pomišljala. Za dve injekciji je ženski brez primernega usposabljanja plačala približno sedemsto petdeset evrov. Ko so ji otrdele ritnice, je vedela, da nekaj ni prav, a si zaradi sramu ni upala stopiti pred zdravnika. Dokler je ni začelo boleti. Silikona ni bilo mogoče odstraniti. Po neuspelih operacijah je dva meseca preživela v umetni komi. Med tem časom so opravili sedemindvajset posegov, naučiti pa se je morala živeti s protezami.