Zanimivosti

Grozno! Hotela sta umoriti novorojenčka

STA / J.P.
28. 5. 2013, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Kitajskem odmeva grozljiv primer novorojenčka, ki so ga v neki stanovanjski stavbi rešili iz kanalizacijskega odtoka, potem ko so ga odplaknili v stranišče.

Reuters
Novorojenčka so na srečo uspeli rešiti.

"Na srečo je otrok preživel," je pojasnil neimenovani policist. Osebi, ki je dejanje zagrešila, pa grozi obtožnica zaradi poskusa umora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prebivalci nekega naselja v mestu Jinhua v vzhodni provinci Zhejiang so poklicali gasilce, potem ko so slišali jok dojenčka iz stranišča na počep.

Poskusi, da bi otroka potegnili iz odtoka, so bili neuspešni, zato so reševalci odrezali del cevi in skupaj z njo novorojenega dečka odpeljali v bolnišnico. Tam so skoraj celo uro rezali stran dele cevi, da so dojenčka končno rešili.

2,3 kilograma težek deček je utrpel nekaj ureznin po obrazu in okončinah, nekaj časa pa je imel tudi zelo šibak srčni utrip. Zdravniki so ga položili v inkubator, njegovo stanje pa je sedaj stabilno. Njegove starše policija še išče.

Kitajske družine pogosto raje sprejmejo dečke kot deklice, a tudi fantke občasno zavržejo bodisi zaradi neurejene partnerske situacije ali pa družbenih in finančnih pritiskov. Politika enega otroka v določenih primerih pomeni tudi visoke kazni za pare, ki imajo več kot enega dojenčka.