Zanimivosti

Rekord in nove barve

S.R.
24. 5. 2013, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družba Samsung Electronics Co., Ltd., je 23. maja objavila, da je prodaja pametnega telefona Galaxy S4, novega življenjskega sopotnika za polnejše in preprostejše življenje, v prvem mesecu po izidu presegla magično številko 10 milijonov.

Samsung
Vsako sekundo prodajo štiri telefona Galaxy S4.

Galaxy S4 je na svetovna tržišča prišel 27. aprila, po ocenah pa vsako sekundo prodajo po štiri primerke. Galaxy S4 je s tem dosegel nov prodajni rekord za Samsung, saj njegove zaloge kopnijo hitreje kot katerega koli od njegovih predhodnikov. Galaxy S III je za enak mejnik potreboval 50 dni, medtem ko ga je Galaxy S II dosegel v petih, Galaxy S pa v sedmih mesecih.

»V imenu družbe Samsung bi se želel zahvaliti milijonom uporabnikom po vsem svetu, ki so izbrali Galaxy S4 za svojega življenjskega sopotnika. Samsung bo še naprej ustvarjal inovacije, za katere so navdih ljudje, saj so njim tudi namenjene,« je povedal J.K. Shin, predsednik in generalni direktor IT in mobilnih komunikacij v Samsung Electronics.

Samsung Galaxy S4 so ustvarili z namenom, da obogati pomembne trenutke našega življenja s svojimi inovativnimi lastnostmi in vrhunsko strojno opremo. Je prvi na svetu s Super AMOLED zaslonom s 5-palčno (12,7 cm) diagonalo ločljivosti 1920 x 1080 točk. Opremljen je z izredno zmogljivim fotoaparatom ločljivosti 13 milijonov točk, ima pa funkcijo Dual Camera, pri kateri lahko hkrati uporabljamo kameri na sprednji in zadnji strani. Med novimi programskimi posebnostmi Galaxyja S4 so Air View in Air Gesture, ki poenostavijo uporabo telefona, svoje počutje in zdravje pa lahko nadzirate s funkcijo S Health.      

Samsung Galaxy S4 je na voljo v več kot 110 državah, kmalu pa bo na voljo v 155 državah v sodelovanju s 327 partnerji 

Samsung bo telefon Galaxy S4 izdal v več barvnih različicah, da zadovolji različnim okusom uporabnikov. Trenutnim barvnim odtenkom White Mist (bela) in Black Forest (črna) se bodo poleti pridružili novi, med drugim Blue Arctic (modra) in Red Aurora (rdeča), sledila pa jima bosta Purple Mirage (vijolična) in Brown Autumn (rjava).