Zanimivosti

Seks fitnes oziroma hujšanje med rjuhami

SVET24
22. 5. 2013, 22.20
Posodobljeno: 23. 11. 2023, 07.36
Deli članek:

Dobra novica za vse lenobice, ki popoldneve raje kot v telovadnici preživljate na domačem kavču. Poskrbite, da se vam bo na njem pridružil še partner, hkrati pa shujšajte in okrepite mišice na najbolj prijeten način na svetu.

Nobena skrivnost ni, da spolne igrice, tako kot fitnes, zahtevajo od človeka določeno raven telesne pripravljenosti. Več ko boste seksali, bolj boste telesno pripravljeni – in bolj kot boste telesno pripravljeni, boljše boste seksali. Človek, ki je spolno vznemirjen, ima srčni utrip povečan s 70 do 150 udarcev na minuto, kar je enako hitro kot pri tekaču na kratke proge. Proces nastane po zaslugi hormona oksitocina, ki nadzoruje mišice in delovanje maternice med nosečnostjo.

Znanstveniki so ugotovili, da se raven oksitocina v času orgazma petkrat poviša. Poleg tega se med seksom poviša tudi krvni tlak. Pri spolnih odnosih mišice niso nič manj aktivne kot pri rekreaciji. Posteljna aktivnost ne poskrbi le za sprostitev in odlično razpoloženje, pač pa tudi utrdi, okrepi in oblikuje posamezne skupine mišic. Seveda pa ni vseeno, kako se lotite akcije med rjuhami. Tako kot pri običajni telovadbi je tudi v postelji pomembno, da greste pri vsaki vaji vsaj malce čez raven običajnih fizičnih zmožnosti in se, ko ste že malce utrujeni, ne ustavite, pač pa telovadite še nekaj minut.

Da bi primerno okrepili vse mišične skupine, seksajte vsaj vsak drugi dan, pri tem pa se izmenično posvečajte posameznim mišičnim skupinam.

Trebuh, noge, zadnjica: 20 ponovitev

200 kcal na uro ... Znanstveniki trdijo, da lahko v uri aktivnega seksa porabimo približno 200 kcal, temu pa lahko prištejemo še približno 400 kcal na uro, kolikor jih žensko telo porabi pri orgazmu. Številke so precej optimistične, če zanemarimo dejstvo, da povprečni spolni odnos traja približno 15 minut, orgazem pa 15 sekund.

Podoben učinek, kot jih imajo telovadne vaje, ki jih v fitnesih in telovadnicah ponujajo pod imenom TNZ, lahko dosežete s telovadbo v domači postelji. Idealen položaj za krepitev tako imenovanih problematičnih področij pri ženskah je položaj, pri katerem je ženska zgoraj. Običajen položaj, pri katerem ženska sloni na kolenih, obrnjena proti partnerju, lahko nadgradite tako, da ga prilagajate svojim sposobnostim in željam.

Zadnjične mišice bodo najbolj aktivne v položaju, pri katerem ležite tesno prižeti k partnerju in se premikate brez pretirane pomoči rok, stegenske mišice pa odlično krepi položaj, pri katerem čepite nad partnerjem. Poleg trebuha, nog in zadnjice lahko pri tem položaju okrepite tudi mišice na rokah, in sicer tako, da sedete v partnerjevo naročje in si pri premikanju v navpični smeri, navzgor in navzdol, pomagate le z rokami.