Zanimivosti

S4 že prejema nagrade

S.R.
17. 5. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetje Samsung Electronics Co. je 16. maja objavilo, da je Samsungov pametni telefon Galaxy S4 prvi pametni telefon na svetu, ki je prejel priznani certifikat TCO.

Samsung
Galaxy S4 je kot prvi pametni telefon prejel certifikat TCO.

Certifikate podeljuje TCO Development, neodvisna  organizacija s sedežem na Švedskem, ki spodbuja trajnostni razvoj na področju informacijske tehnologije. Telefon Galaxy S4 tako ustreza njihovim kriterijem za trajnostno zasnovo in proizvodnjo ter odgovor na povpraševanje uporabnikov po bolj trajnostnih mobilnih izdelkih. 

»Pri ustvarjanju telefona Galaxy S4 smo upoštevali vse večje zahteve po okolju prijaznejših izdelkih. Navdušeni smo, da smo prvi proizvajalec pametnih telefonov, ki je prejel certifikat TCO, saj to potrjuje naš pristop do trajnostnega razvoja izdelkov,« je povedal J.K. Shin, predsednik in generalni direktor IT in mobilnih komunikacij v Samsung Electronics. »To je že drugi pomemben certifikat, ki ga je prejel Galaxy S4 po prihodu na tržišče. Prvi je platinasti certifikat EcoLogo neodvisne družbe UL za varnost elektronskih naprav. Tako nam lahko naši uporabniki zaupajo, da so vse naprave, ki jih pošljemo na trg, trajnostne in okolju prijazne.«

Pametni telefoni morajo za pridobitev certifikata TCO zadostiti različnim kriterijem, kot so družbeni, okoljski in kriteriji varčnosti. V družbeni kategoriji se je Samsung izkazal z družbeno odgovorno proizvodnjo in skladnostjo s konvencijami Mednarodne organizacije dela in Združenih narodov. V okoljski kategoriji je bilo ugotovljeno, da Galaxy S4 ne vsebuje škodljivih snovi, kot so nikelj, berilij in živo srebro, ki bi močno omejile njegovo možnost reciklaže in s tem končale njegov življenjski cikel. Pri varčnosti sta se izkazala njegova polnilnik in industrijsko oblikovanje.       

»Pametni telefoni s certifikatom TCO uporabnikom olajšajo izbiro izdelkov, ki so bili zasnovani v skladu s trajnostnim razvojem. Vodilna podjetja, kot je Samsung, s pridobitvijo certifikata dokazujejo, da s svojimi izdelki pripomorejo k napredku trajnejših mobilnih rešitev,« je izjavil Sören Enholm, generalni direktor organizacije TCO Development.