Zanimivosti

Letošnji svetovni teden varnosti na cestah posvečen pešcem

STA
6. 5. 2013, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes se začenja svetovni teden varnosti na cestah, v katerem želita Organizacija Združenih narodov ter Svetovna zdravstvena organizacija opozoriti na njuno potrebo po boljši zaščiti pešcev po vsem svetu. Hkrati želita prispevati k doseganju cilja, ki predvideva, da bi v cestnem prometu do leta 2020 rešili pet milijonov življenj.

Wikipedia

Na varnost v cestnem prometu bodo opozorili tudi v Bruslju. Danes namreč obenem poteka evropski dan varnosti v cestnem prometu, v okviru katerega Evropska komisija organizira konferenco z naslovom "Varnost pešcev: izpostavljeni udeleženci v mestnem cestnem prometu".

Na konferenci bodo strokovnjaki in predstavniki nekaterih glavnih organizacij za varnost v cestnem prometu preučevali vloge in tveganja, katerim so izpostavljeni glavni uporabniki cest. Obravnavali bodo tudi posebne izzive za izboljšanje varnosti pešcev v cestnem prometu v mestnih območjih ter predlagali najboljše prakse ter konkretne in realistične rešitve, ki vključujejo nove tehnologije za morebitno reševanje življenj.

Udeleženci konference se bodo pridružili tudi demonstraciji oziroma "dolgemu kratkemu sprehodu" za varnost v cestnem prometu, ki ga danes popoldne organizira Mednarodna avtomobilistična zveza.