Zanimivosti

Poleti zopet Trubarjeva ekološka tržnica

STA/R.S.
20. 4. 2013, 20.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Ljubljani bo v poletnih mesecih spet oživela ekološka Trubarjeva zelena tržnica.

Thinkstock

 Od konca maja do oktobra bo vsako sredo od 12. ure do 19. ure na Trubarjevi cesti v Ljubljani na voljo kakovostna ekološka hrana slovenskih kmetovalcev, ki jo bo spremljalo pestro dogajanje na ulici. Tržnica se bo letos prvič predstavila 22. maja.
Tržnico pripravlja društvo prostoRož, in sicer v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, Inštitutom za trajnostni razvoj, zvezo Biodar, lastniki lokalov in trgovin ter slovenskimi kmetovalci. Zeleno tržnico bodo odprli z dogodkom Ulica se predstavi, in sicer 22. maja ob 12. uri.
Društvo tako želi omogočiti dostop do okusne, ekološko pridelane hrane tudi tistim, ki ne morejo ujeti mestne tržnice.
Trubarjeva cesta ima živahno preteklost, ki se je tekom let izgubila, postala je prehodna ulica, po kateri ljudje le hitijo v mesto in nazaj. S svojo raznovrstno ponudbo želijo tudi lastniki lokalov in trgovin opozoriti nase, zato prirejajo v sklopu Trubarjeve zelene tržnice vzporedne dogodke z imenom Ulica se predstavi, ki so predvideni 22. maja, 3. julija in 4. septembra od 12. ure do 19. ure.
Obiskovalci si lahko na dan odprtja ogledajo skejt tekmovanje, poslušajo ulične glasbenike, zavijejo na filmski večer, unovčijo kakšen popust ali ugodnost, poskrbljeno bo pa tudi za najmlajše in tiste, ki so radovedni gurmani.
Da bi Trubarjeva cesta še dodatno pritegnila obiskovalce, so se lastniki lokalov in trgovin skupaj s kolektivom prostoRož v času Trubarjeve tržnice odločili postaviti urbano opremo, ki bo opozarjala na enotno dogajanje na Trubarjevi cesti - pisani stoli in manjše mizice kot del dogajanja in na njih postavljene raznolike dejavnosti in aktivnosti posameznih lokalov in trgovin.