Zanimivosti

Samsungova mega ponudba

S.R.
19. 4. 2013, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Samsung Electronics je napovedal prihod pametnega telefona Galaxy Mega, ki združuje mobilnost in priročnost mobilnega telefona s sposobnostmi večopravilnosti in preglednostjo zaslona tabličnega računalnika.

Samsung

Najnovejši član družine Galaxy ima ogromen, 6,3-palčni visokoločljivi zaslon, a je vseeno izjemno tanek in dovolj priročen, da ga lahko spravite v žep ali držite v eni dlani. Galaxy Mega nudi kombinacijo priljubljenih lastnosti tako pametnega telefona kot tabličnega računalnika, kot so preprosta uporaba, deljeni zaslon, upravljanje več odprtih opravil naenkrat  ter številne druge.     

»Zavedamo se izjemnega potenciala večjih zaslonov zaradi vse večje uporabe multimedijskih vsebin, brskanja po spletu in drugih opravil,« je povedal J. K. Shin, generalni direktor v IT & Mobile Business družbe Samsung Electronics. »Veseli nas, da lahko našim uporabnikom ponudimo še eno rešitev za njihove vse bolj raznolike potrebe in življenjske sloge, obenem pa ohranjamo visoko kakovost značilnosti nagrajene serije Galaxy.«

Najboljše iz obeh svetov

Galaxy Mega je idealna izbira za uporabnike, ki želijo dobiti čim več v eni sami napravi. Brskanje po spletu, ogledovanje posnetkov in uporaba SNS bodo še večji užitek na 6,3-palčnem visokoločljivem LCD zaslonu, ki podpira širokozaslonski prikaz in izboljšano funkcijo ležečega načina.  

Samsung
Galaxy Mega s 5.8 palčnim zaslonom (147 mm).
Galagy Mega je tudi izjemno lahek in tanek, zato je preprost za prenašanje in učinkovit v funkciji telefona. Uporabnikom omogoča, da se povežejo na številne nove načine, kot so:
Group Play: preprosta izmenjava vsebin med do osmimi napravami znotraj istega brezžičnega omrežja, Samsung WatchON: pretvori telefon v IR daljinski upravljalnik za TV. Napravo povežite s svojim sistemom in si z njo oglejte priporočene kanale, razporede oddaj in celo upravljajte s televizorjem, Samsung Link: prenos in predvajanje fotografij, video posnetkov, zapiskov ali glasbe s telefona na vašem televizorju, tabličnem računalniku ali osebnem računalniku, S Translator: glasovni in besedilni prevajalnik v aplikacijah telefona Galaxy Mega omogočata takojšen prevod vsebin iz elektronske pošte ali aplikacije ChatON, ChatON: delite s prijatelji, kaj imate na svojem zaslonu.

Pripomočki za ljudi, ki delajo več stvari hkrati

Uporabniki telefona Galaxy Mega boste uspeli opraviti več, čemur botruje njegova odlična interaktivnost in večja uporabnost širokozaslonskega načina. Z možnostjo delitve zaslona pri uporabi aplikacij, kot so e-pošta, sporočila, MyFiles, S Memo, S Planner in številne druge, boste še bolj učinkoviti. Priljubljena funkcija Air View omogoča predogled informacij v elektronski pošti, fotografij v Galeriji ter hitrih klicnih številk.

Galaxy Mega je opremljen s fotoaparatom z 8 megapik na hrbtni strani in 1,9 megapik na sprednji strani. Dodani so različni načini slikanja, kot so »Drama Shot«, ki združi več zaporednih posnetkov premikajoče se osebe ali predmeta, »Sound & Shot«, ki ob fotografiji posname še 9 sekund zvoka, »Rich tone«, »Sports« in drugi. Telefon ima tudi veliko dodatnih zabavnih pripomočkov, kot sta: S Travel: informacije o vašem potovanju, lokalni vodniki, viri in drugom, ter Story Album: ustvarite lahko albume vsakodnevnih dogodkov, shranjujete posebne dogodke na enem mestu s pomočjo časovnice in geografskih informacij ter natisnete digitalne albume s telefona.

Samsung
Galaxy Mega s 6.3 palčnim zaslonom (159,7 mm).
Za uporabnike, ki si želijo enakih značilnosti tabličnega računalnika z še več mobilnosti, Samsung predstavlja Galaxy Mega 5.8. To je kompaktnejša različica s 5,8-palčnim zaslonom.

Tako Galaxy Mega 6.3 kot 5.8 uporabljata najnovejši operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean, imata dvojedrni procesor in zmogljiv notranji pomnilnik z možnostjo razširitve do 64 GB, da lahko brez težav shranjujete svoje najljubše aplikacije, glasbo, posnetke, fotografije in drugo. Zaradi napredne programske opreme je tudi izraba procesorja učinkovitejša in življenjska doba baterije daljša, zato lahko uporabniki uživate v daljših pogovorih in uporabi medijskih vsebin.

Galaxy Mega bo na voljo po vsem svetu od začetka maja, začenši z Evropo in Rusijo. Razpoložljivost je odvisna od posameznega tržišča oz. države.