Zanimivosti

Nekdanji KGB agent o Nezemljanih

J. P.
19. 4. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sovjetska zveza naj bi neznane leteče predmete jemala resno.

Zajem zaslona

KGB in Sovjetsko ministrstvo za obrambo naj bi imela enote, posvečene zbiranju in analiziranju podatkov o paranormalni aktivnosti. Njihovi vojaški izvedenci so menda celo trdili, da znajo priklicati NLP-je s sto odstotno verjetnostjo in stopiti z njimi v stik.

Sedanjemu ruskemu premierju Dimitriju Medvedjemu so nedavno postavili nenavadno vprašanje – ali je res, ga je vprašal dopisnik za REN TV, da sta mu bila kot nekdanjemu predsedniku izročena »nuklearna aktovka« in dosje z dokumenti o NLP-jih. Oboje je potrdil. Po njegovih besedah je poleg dosjeja dobil še poročilo tajne službe, ki naj bi bila zadolžena za nadzor Nezemljanov na ruskem teritoriju. Na naslednje vprašanje, če jih veliko živi med nami, Medvedjev ni želel odgovoriti, da ne bi povzročal panike. Vseeno pa je vsem tistim, ki se zanimajo za življenje preko Zemlje, predlagal, naj si ogledajo dokumentarec »Možje v črnem«.

Seveda se je pošalil, a dejstvo ostaja, da je tema NLP-jev in ostalih paranormalnih fenomenov tako v Sovjetski zvezi kot v sedanji Rusiji bila in še ostaja strogo zaupna. Nihče od uradnikov ne bo javno govoril o tem. 

Obstajajo pa izvedenci, ki ne zasedajo več visokih položajev in imajo tako več manevrskega prostora. Tako so se ti nekdanji sovjetski vojaški uradniki odločili razkriti nekatere skrivnosti NLP-jev, kar se je zgodilo konec marca na dogodku, ki ga v Moskvi prirejajo že dvajset let vsake dve leti, poimenovanem po sovjetskem astronomu in matematiku Felixu Ziglu in posvečenemu paranormalnemu dogajanju. Zigel je bil eden prvih, ki so v začeli resno jemati poročila o NLP-jih.

Kolesje se je zavrtelo leta 1978, ko so bile stotine ljudi Petrozavodska za več ur priče neznanemu svetlečemu predmetu na nebu. Celo sosednje države so Sovjetsko zvezo prosile za pojasnila o domnevnih vojaških vajah, ki to niso bile.

Upokojeni major Vasily Yeremenko je kot vodje divizije KGB za nadzor nad letalskimi silami in proizvodnjo letal bil zadolžen za zbiranje poročil o opažanjih NLP-jev. V tistem času naj bi bilo veliko tovrstnih poročil, zato je bilo njegovim možem naročeno, da naj v primeru stika z NLP-jem ne izzivajo agresivnega odziva.

V zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja naj bi v Sovjetski zvezi priredili poizkus priklica NLP-jev na nekem vojaškem območju v regiji Astrakhan. Do takrat so sovjetski poznavalci že dognali, da NLP-je privlači tako imenovano »povečano trenje« – testiranje vojaškega orožja oziroma velike količine vojaške opreme na enem območju.

Po besedah Yeremenka naj bi se tako naučili, kako priklicati NLP-je. V te namene so izvedli povečano število letov vojaških letal in premikov vojaških vozil in opreme. NLP-ji naj bi se prikazali s skoraj sto odstotno verjetnostjo. Po njegovih besedah naj bi večina teh letečih predmetov izgledala kot svetleče se krogle.

Čez čas naj bi se vsi udeleženci v teh eksperimentih popolnoma privadili tem pojavom, nekateri pa so hoteli celo stopiti v stik z njimi – z rokami so dvakrat pomahali levo in dvakrat desno, svetleča krogla pa je to z nihanjem ponovila na nebu.

Znanstveniki naj bi prišli do treh zaključkov: da gre za nekakšen nerazložljiv naravni pojav; da gre za japonske ali ameriške izvidniške naprave; ali pa da gre za bitja ne od tega sveta.