Zanimivosti

Plesne lepotice v visokih petah

Mojca Vakselj
6. 4. 2013, 21.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če ste se letos na Viktorjih spraševali, kdo so nadarjene lepotice, ki so poskrbele, da so v otvoritveni točki Lada Bizovičarja uživale tako ženske, kot moški, vam z veseljem predstavljamo skupino vrhunskih plesalk, ki so se združile pod imenom High Heels High Hopes (Visoke pete, visoka upanja).

Nikola Janušič, osebni arhiv, Facebook

Kot kaže bodo plesne ljubiteljice visokih pet letošnje poletje preživele na plesni turneji na drugem koncu sveta. Skupina High Heels High Hopes je nastala lani, na pobudo plesalke Andreje Vakselj ter v okviru plesne šole Kazina. Z idejo se je mlada plesalka srečala med izpopolnjevavnje v Los Angelesu, ples v visokih petah pa jo je tako prevzel, da se je odločila, da ga deli tudi s slovenskimi plesalci. Po dobrem letu dobro obiskanhi tečajev, je med svojimi učenkami izbrala najboljše in tako se je začela zgodba 'visokih pet z visokimi upi'.  Z Andrejino koreografijo so dekleta, poleg Andreje skupino sestavljajo še plesalke Klara Lainšček, Amelija Umek, Aleksandra Jerina, Eva Mrhar, Špela Bizjak in Špela Berginc, letos v viktorski otvoritveni točki  podprle tudi Lada Bizovičarja in poskrbele, da smo točko z veseljem tudi gledali, ne le poslušali.

Živijo svoje sanje

Glede na to, da plesalke ves čas trenirajo v visokih petah, nas je presenetilo dejstvo, da se do zdaj še niso srečale z nobeno poškodbo. »Trudimo, se da se na treningih pred plesom dobro ogrejemo in
raztegnemo in šele nato začnemo s plesom oz gibanjem v petkah. Imamo srečo, da smo zaenkrat še vedno vse nepoškodovane. To verjetno pomeni, da delo opravljamo dobro,« nam je razložila Andreja, ki je pred leti stala na odru z avstralsko pevko Kylie Minogue. Z svoj novi projekt ima plesalka visoke načrte, poleg plesnih tekmovanj v tujini, v Lignanu so dekleta nedavno domov prinesla bronasto medaljo, High Heels High Hopes poleti najverjetneje čaka tudi turneja na drugem koncu sveta. »Najlepši občutek je, ko neznani ljudje prihajajo do tebe in povejo, da kaj takega še niso videli, kako sploh lahko plešemo v petkah. Zelo smo zadovoljne in dokazano drži, da se s trdim delom daleč pride,« je priznala Andreja in dodala, da je presrečna, da lahko skupaj z ostalmi živi svoje sanje. »Pred letom dni si nismo mislile, da se bo vse odvijalo tako dobro,« je dodala za klonec.