Zanimivosti

Avstralski milijarder bo zgradil park robotskih dinozavrov

STA / J.P.
30. 3. 2013, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Avstralski milijarder Clive Palmer, ki trenutno gradi repliko ladje Titanik, je danes razkril svoj nov podvig.

Wikipedia
Clive Palmer na levi s prostovoljcem na neki dobrodelni prireditivi.

Eden najbogatejših Avstralcev, ki je obogatel z rudarskimi posli, namreč načrtuje gradnjo parka z robotskimi dinozavri, ki bodo veliki do sedem metrov in težki tudi do 1,2 tone.

Palmer je dejal, da je iz Kitajske že naročil več kot 100 dinozavrskih robotov naravne velikosti, ki bi zapolnili njegovo severnoavstralsko letovišče.

"Imeli bomo največjo razstavo dinozavrov na svetu z 165 mehanskimi dinozavri," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Palmer.

Že sedaj sta v njegovem letovišču Palmer Coolum Resort razstavljena dva ogromna dinozavra, poimenovana Jeff in Bones ("Kosti"). Mehanski dinozavri bodo zmožni premikati svoje repe in trupe ter mežikati. V Avstralijo naj bi prispeli že konec aprila.

Ekscentrični milijarder, čigar premoženje je ocenjeno na okoli pet milijard avstralskih dolarjev, se je že pred tem lotil ekstravagantnega projekta gradnje replike Titanik II, ki bo zelo podoben originalu, vendar z nekaj pomembnimi prilagoditvami, kot je na primer širši ladijski trup in debelejši krov. Titanik II bo imel 840 sob, dolg bo 270 metrov, visok 53 metrov, tehtal pa bo okoli 40.000 ton. Za projekt se je odločil, ker da želi zapraviti denar, preden umre.

59-letni Palmer je med drugim znan, da je svoji hčerki za 15. rojstni dan podaril milijon dolarjev vredno jahto, leta 2009 pa je svojim zaposlenim podaril dragocena božična darila, med katerimi je bilo 55 avtomobilov znamke mercedes in 1500 počitnic na Fidžiju.