Zanimivosti

Pet zvijač in pet drobnih ženskih skrivnosti

J. Z.
23. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ko govorimo o osnovni negi obraza je pomembno temeljito čiščenje in nanos kreme dvakrat na dan – to je osnovna nega kože obraza. Smo s tem naredili dovolj?

Hm, za res lepo kožo bo potrebno še kaj več. Pet zvijač, pet drobnih ženskih skrivnosti, in v svoji koži se boste počutili še bolje kot doslej.

1. Globinska nega

Najmanj enkrat na teden potrebuje koža obraza luščilo. To odstrani odmrle celice, osveži polt in omogoči boljšo prehranjenost kože. Luščila so na voljo v prodajalnah, nadomestite pa jih lahko tudi z žličko soli, vmešano v žlico olja. Vtrite si ga z nežno krtačko za dojenčke, saj boste s tem okrepili njegov učinek. Zelo svetlopolte ženske z nežno kožo naj bodo pri izbiri luščila še posebej previdne; zanje bo najboljši tisti preparat, ki je narejen na osnovi encimov in ne vsebuje grobih delcev.

2. Mineralna voda ni le za pitje

Sredstva za čiščenje in nego kože so učinkovitejša, če jih nanašamo na vlažno kožo. Imejte v kopalnici stekleničko navadne mineralne vode za pitje in jo pred čiščenjem kože nanesite na obraz z vato.

3. Dvojni učinek

Negovalno kremo nanašamo na očiščeno kožo. A še pred tem vtrite v kožo kapljico ali dve olja. Tiste z občutljivo in suho kožo naj uporabijo mandljevo ali olivno olje, za normalno kožo pa je najboljše jojobino. Koža naj bo pred vtiranjem olja še rahlo vlažna, potem pa počakajte vsaj deset minut, preden nanesete še kremo.

V prodajalnah so v ta namen seveda na voljo tudi serumi in ampule, vendar so relativno dragi. Vtiranje vlažilnega seruma na začetku dneva izboljša prekrvitev kože čez dan, kar daje koži svež videz. Zvečer pa raje uporabimo ampule z regeneracijskimi sredstvi, da se koža čez noč bolje in lepše obnavlja. Serume in ampule zmeraj nanašamo pred dnevno ali nočno kremo.


Več nasvetov o negi kože preberite v tiskani Jai (št. 12, izid: 19.3.2013).