Zanimivosti

Sonyjeva pomladna ponudba

S.R.
21. 3. 2013, 15.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) je 18. marca predstavil dva nova modela pametnih telefonov Xperia, ki se bosta pridružila ponudbi leta 2013 - Xperia SP in Xperia L.

Sony Mobile
Xperia SP

Xperia SP prinaša 4G LTE in izjemno doživetje gledanja, skupaj s kot britev ostrim zaslonom visoke ločljivosti v lepem dizajnu. Xperia L zagotavlja v razredu vodilno tehnologijo kamere s HDR-om za fotografije in videoposnetke, dopolnjeno z visoko kakovostnim zaslonom.

Tako Xperia SP kot Xperia L nudita najboljše od Sonyja v osupljivem vrhunskem dizajnu in celo paleto tehnologij; vključno z visoko kakovostnim zaslonom za ultimativno doživetje gledanja, zadnjimi funkcijami kamere za impresivne slike in videoposnetke; NFC povezljivostjo za funkcije En-dotik; baterijskim načinom STAMINA za daljše delovanje baterije in Sonyjevimi medijskimi aplikacijami za uživanje v fotografijah, glasbi, filmih in igrah na poti.

“Xperia SP in Xperia L sta popolnoma opremljena za tiste, ki iščejo stilski v razredu vodilni pametni telefon, brez kompromisov pri funkcijah,” pravi Calum MacDougall, direktor Xperia marketinga pri Sony Mobile Communications. “Oba naša nova modela nudita Sonyjeve najboljše inovacije in strokovno znanje – če želite uživati v vrhunski kakovosti zabave v visoki ločljivosti preko 4G LTE na našem pametnem telefonu srednjega razreda Xperia SP ali ujeti vsak trenutek s popolnimi podrobnostmi z našim dostopnejšim Xperia L.”

Xperia SP – briljantna visoka ločljivost v vrhunskem dizajnu

Xperia SP uporablja znanje Sonyjevih televizorjev BRAVIA® in se tako ponaša z osupljivim 11,7-cm (4,6’’) zaslonom visoke ločljivosti Reality Display za kot britev ostre slike in z izjemno svetlost. Zadnji Mobile BRAVIA® Engine 2 prinaša še boljše doživetje gledanja z analiziranjem tipa vaše vsebine in samodejnim prilagajanjem slike;     tako je to eden najbolj inteligentnih zaslonov pametnih telefonov naokoli. Prilagoditev je narejena z dodajanjem nove optimizacije kontrasta za izboljšanje ostrine, visoko-kakovostnega upravljanja barv in zmanjševanja šuma.

Sony Mobile
Xperia SP
Poleg tega, da telefon prinaša briljantna doživetja, Xperia SP izgleda čudovito z natančno izdelanim aluminijastim okvirjem za gladek videz, ki je eleganten in močan. Novost je “prozoren element”, ki s prilagodljivimi osvetlitvami spreminja barve, da vas opozori ob dohodnih klicih in sporočilih. Nastavite lahko tudi osvetlitve, ki utripajo po ritmu vaše najljubše glasbe.

Podrobnosti pametnega telefona Xperia SP

  • Natančno izdelan aluminijast okvir.
  • Izjemno oster 11,7-cm (4,6’’) zaslon visoke ločljivosti Reality Display 720p z Mobile BRAVIA® Engine 2.
  • Funkcije En-dotik s tehnologijo NFC, za prikaz vsebin na vašem televizorju ali deljenje glasbe in slik med napravami.
  • 4G LTE za super hitro zabavo in brskanje.
  • Edinstven “prozoren element” je lahko personaliziran in spreminja barvo, da vas opozori o dohodnih sporočilih in klicih. Ali pa enostavno nastavite, da utripa v ritmu vaše glasbe.
  • Kamera s hitrim zagonom in 8 milijoni slikovnih pik s senzorjem Exmor RS for mobile, HDR-om in funkcijo Superior Auto za najboljše slike, celo ponoči ali proti močni svetlobi iz ozadja.
  • Baterijski način STAMINA za optimizirano delovanje baterije.
    • Na voljo v beli, rdeči in črni barvi.

Xperia L – popolno doživetje kamere pametnega telefona

Stilski in funkcionalen Xperia L se ponaša s kamero z 8 milijoni slikovnih pik s Sonyjevo edinstveno senzorsko tehnologijo Exmor RS for mobile za žive barve in osupljivo svetlost. HDR (High Dynamic Range) zagotavlja, da so slike in videoposnetki jasni, celo ponoči ali proti močno svetlobi iz ozadja. Telefon ima gumb za kamero, ki gre iz stanja pripravljenosti do posnetka v malo več kot sekundi, tudi iz zaklenjenega zaslona. S tem pametnim telefonom s hitro kamero ne boste zamudili nobenega trenutka. Izjemno doživetje gledanja pa dopolni visoko kakovosten 10,9-cm (4,3’’) FWVGA zaslon, ki je idealno opremljen za uživanje v vaših vsebinah.

Sony Mobile
Xperia L

Podrobnosti pametnega telefona Xperia L

  • Kamera s hitrim zagonom in 8 milijoni slikovnih pik naredi ostre slike v vsaki svetlobi.
  • Uživajte v svojih vsebinah na izjemnem 10,9-cm (4,3’’) FWVGA zaslonu.
    • Funkcije En-dotik s tehnologijo NFC za prikazovanje vsebin na vašem televizorju ali deljenje glasbe in slik med napravami.
  • Hitro delovanje z dvojedrnim procesorjem.
    • Baterijski način STAMINA za optimalno delovanje baterije.
  • Na voljo v beli, rdeči in črni barvi.

Sony zabava vedno z vami

Tako Xperia SP kot Xperia L imata Sonyjeve medijske aplikacije, ki nudijo nenehno zabavno doživetje. Aplikacije WALKMAN, Album in Filmi prinašajo spletne in ostale vsebine preko dostopne točke z novimi načini za uživanje in deljenje vsebin.  Aplikacija WALKMAN prinaša dostop do vaše prenesene glasbe, plus Music Unlimted* z več kot 18 milijoni skladbami za raziskovanje s Facebook integracijo. Aplikacija Filmi strankam nudi dostop do več kot 100.000 filmov in TV serij iz Video Unlimited*, medtem kot aplikacija Album omogoča dostop do slik Facebook prijateljev in brskanje med fotografijami po lokaciji.

Funkcije En-dotik za enostavno deljenje vsebin

Sonyjeve funkcije En-dotik so na voljo pri obeh modelih; omogočajo pa vam, da enostavno in hitro uživate v glasbi in fotografijah kjerkoli iz pametnega telefona na drugih naprav, kot je Sonyjev prenosni zvočnik SRS-BTV5, in zadnje ponudbe televizorjev BRAVIA, ki omogočajo NFC; vse samo z enim dotikom. Deljenje je enostavno, brez žic, kablov in zapletenih nastavitev.

Nova Xperia SP in Xperia L bosta na voljo od drugega četrtletja 2013.