Zanimivosti

Andjo nekdanji mož davil, pobegnila je skozi okno

M.V.
6. 3. 2013, 14.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaška pevka Andja Marić, ki že vrsto let živi in ustvarja v Sloveniji, je hrvaškim medijem izdala, da jo je nekdanji mož Primož Dolničar v preteklosti tepel in celo davil.

Primer boja za skrbništvo med hrvaško pevko Andjo Marić in slovenskim fotografom Primožem Dolničarjem zadnje tedne polni slovenske in hrvaške medije, čeprav je pevka nedavno izgubila skrbništvo nad sinom Gašperjem pa ne namerava odnehati, če bo treba,  bo šla po pravico kar v Strasbourg. Andja je za hrvaške medije po šoku, ko je sodnik Gašperja dodelil očetu, spregovorila o nasilju, ki mu je bila izpostvljena v zakonu z Dolničarjem. Januarja 2010 ga je prijavila po incidentu, do katerega je prišlo, ko je Primož iz njenega računalnika izbrisal vse njene pesmi in kolumne in nalašč uničil njeno večletno delo. Začela sta se pretepati, ko je Andja želela zapustiti stanovanje pa jo je začel daviti, ušla mu je lahko le skozi okno. Glasbenica je napad takrat prijavila na policijo, a primer do danes še ni doživel epiloga.

Slovensko sodišče je skrbništvo nad 9-letnim Gašperjem dodelilo Primožu Dolničarju.

Pevka v območju somraka

Vlogo za ločitev od fotografa je Marićeva vložila konec leta 2009, od takrat poteka tudi boj para za skrbništvo nad 9-letnim Gašperjem, ki naj bi si po pevkinih besedah želel živeti z njo. Andjo je odločitev sodišča, da mora deček živeti z očetom, težko sprejela. Namerava vložiti pritožbo in če bo treba primer pripeljati prav do evropskega sodišča v Strasbourgu. Pevka je prepričana, da je skrbništvo na slovenskem sodišču izgubila, ker je hrvaška državljanka, a ne namerava se vdati. »Priznam, sem v območju somraka. Že nekaj časa. Držite pesti zame,« je Andja objavila na svojem Facebooku profilu, kjer ji ljudje številčno izkazujejo podporo.   

##IMAGE-10156##