Zanimivosti

Poslovna tablica, ki se ne zmeni za vreme

S.R.
5. 3. 2013, 13.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetje Fujitsu je predstavilo novo napredno mobilno napravo.

Tablica Fujitsu STYLISTIC M702 je namenjena zahtevnejšim uporabnikom, ki so pri svojem delu ali zabavi izpostavljeni različnim vremenskim razmeram in drugim spremenljivim okoljskim pogojem. Tablica, ki temelji na platformi Android 4, je namreč odporna na vodo in prah, zato predstavlja zanimivo alternativo trpežnejšim in dražjim na zunanje vplive okolja odpornim prenosnim računalnikom.

Mobilne elektronske naprave so postale pomembna orodja za delo. Njihov minus je žal krhkost, saj se lahko ob nepravilni ali nerodni uporabi hitro poškodujejo. Slednje pa ne velja za novo Fujitsu tablico, ki odpravlja iskanje kompromisa med trpežnostjo, tankostjo in lepoto. Tablica Fujitsu STYLISTIC M702 sodi med t. i. poltrpežne naprave, saj je omejeno odporna na udarce, medtem ko zaslon in svojo notranjost varuje pred vdorom vode (30 minut na globini do 1 metra) in prahu. Njena odpornost ustreza standardom IPX 5, 7 in 8 ter IP5X. Tablica je namenjena poslovnim in zahtevnejšim domačim uporabnikom, ki so veliko na poti, pri tem pa potrebujejo napravo, ki bo kos tudi zahtevnejšim izzivom dinamičnega vsakdana. Trpežno ohišje in na praske odporen 10,1-palčni zaslon sta zagotovilo, da bo tablica svoje delo brezhibno opravljala tudi po morebitnem udarcu ali padcu.

##IMAGE-21445##Vsega 590 gramov težko tablico poganjata zmogljiva strojna platforma NVIDIA Tegra 3 s štirijedrnim procesorjem in operacijski sistem Android 4, vgrajena baterija pa omogoča  avtonomijo celotnega delavnika. Tablica blesti na področju povezljivosti, saj se zna povezati v brezžična omrežja WiFi, mobilna omrežja 4G, vgrajeni pa ima tudi tehnologiji Bluetooth in NFC za brezdotično povezovanje z bližnjimi mobilnimi napravami in terminali. STYLISTIC M702 obvlada tudi snemanje in predvajanje vsebin, saj ima vgrajeni dve zmogljivi kameri, tista na prednji strani nudi ločljivost 2 milijonov slikovnih pik, kamera na zadnji strani pa motive zajema z ločljivostjo 8,1 milijona slikovnih pik. Tablica ima vgrajene kar 4 zvočnike ter Dolby tehnologije za predvajanje navideznega prostorskega zvoka. Shranjevanju podatkov je namenjenih 32 GB pomnilnika.

Fujitsu je tablico opremil še z vrsto poslovnih funkcij, ki jih le stežka najdemo na drugih tablicah. Gumb za pripravljenost tablice hkrati služi tudi kot bralnik prstnih odtisov in deluje v navezi z rešitvami za varno prijavo v sistem ali zaščito dokumentov. Tablica podpira tudi tehnologije virtualizacije namizij (VDI), zato lahko poslovni uporabniki na njej povsem varno uporabljajo enako okolje kot v podjetju.

Fujitsu STYLISTIC M702 bo v Sloveniji naprodaj od druge polovice marca, priporočena prodajna cena trpežne tablice pa bo znašala 999 evrov