Zanimivosti

Cenovno dostopni pametni telefoni

S.R.
17. 2. 2013, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Samsung Electronics je 15. februarja predstavil novo družino pametnih mobilnih telefonov REX, ki združujejo inteligenco in zmožnost dostavljanja dostopnih mobilnih izkušenj naslednje generacije.

“Kot vodilni proizvajalec mobilnih telefonov in eno najinovativnejših podjetij je Samsung zavezan k razvoju najboljših mobilnih rešitev, zasnovanih za najrazličnejše življenjske sloge in žepe uporabnikov. Z družino pametnih telefonov REX želimo osvojiti uporabnike na komunikacijsko razvijajočih se tržiščih. Naprave REX uporabnikom nudijo vse osnovne funkcije, ki jih uporabniki pričakujejo od cenovno dostopnega pametnega mobilnega telefona,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

Družino pametnih telefonov Samsung REX sestavljajo štirje modeli - REX 90, REX 80, REX 70 in REX 60. Vsak izmed mobilnih telefonov se lahko pohvali z vrsto edinstvenih funkcij, ukrojenih po meri življenjskega sloga uporabnikov, ki jim je namenjen. Mobilne telefone iz družine Samsung REX odlikuje tudi cenovna dostopnost, saj se njihove prodajne cene gibajo med 50 in 100 ameriškimi dolarji.

Pametna zasnova in intuitiven uporabniški vmesnik za enostavno uporabo 

Preprost in uporabniku prijazen uporabniški vmesnik Touchwiz omogoča enostavno upravljanje s telefonom. Menijske izbire so organizirane v pregledne ikone, razvrščene v postavitev 4x4. Dostop do družabnih omrežij je dosegljiv na dotik ustrezne ikone, mobilni telefoni REX pa ponujajo tudi vrsto praktičnih in vsakodnevno uporabnih aplikacij in dodatkov, denimo za prikaz vremena, ipd.

Stilska podoba in kompakten videz

Zaobljen dizajn telefonov Samsung REX so navdahnile elegantne naravne poteze. Kompaktne zunanje mere mobilnih telefonov zagotavljajo dober oprijem in enostavno upravljanje telefona z eno roko. Brušeno kovinsko ohišje pa mobilnim telefonom daje sodoben in prefinjen videz.

Preprosto povezani z Dual SIM Always-On

Dodano vrednost v očeh uporabnikov telefonov REX predstavlja rešitev Dual SIM Always-On. Ta prinaša možnost vstavitve dveh kartic SIM in sočasno upravljanje z dvema telefonskima številkama. Te možnosti bodo veseli predvsem uporabniki, ki na tak način ločujejo svoje službeno in zasebno življenje oziroma delo in zabavo. Funkcija Always On poskrbi, da uporabnik ne zamudi nobenega klica, saj zna klic z ene kartice SIM preusmeriti na drugo. Hibridna zasnova rabe dveh kartic SIM omogoča tudi opravljanje pogovora na eni številki in sočasen prenos podatkov na drugi.

Več zabave in pametne mobilnosti

Kot se za čeprav vstopne modele pametnih telefonov spodobi, telefoni REX omogočajo hitro brskanje po spletu, saj imajo nameščen mobilni spletni brskalnik Opera Mini. Aplikacija Samsung ChatON, ki deluje na različnih platformah, uporabnikom omogoča stalen stik s prijatelji, saj nudi takojšen dostop do priljubljenih družabnih omrežij in spletnih klepetalnic.

"S funkcionalnostmi založeni telefoni predstavljajo veliko priložnost za proizvajalce mobilnih telefonov, še posebej na tržiščih, kjer igra cena pomembno vlogo pri nakupni odločitvi. IHS ocenjuje, da bo v letu 2013 po svetu prodanih okoli 653 milijonov pametnih mobilnih telefonov. Pametni telefoni vstopnega razreda morajo s funkcijami prav tako tekmovati z zmogljivejšimi in dražjimi tekmeci. Nepogrešljive funkcije poleg tehnologije dotika pa so predvsem dostop do družabnih omrežij, igre ter mobilni dostop do interneta, seveda vse našteto ob privlačni ceni mobilnega telefona," je povedal Ian Fogg, analitik s področja mobilnih naprav in telekomunikacij v raziskovalnem podjetju IHS.

Z napravami REX želi Samsung spodbuditi rabo mobilnih komunikacij na komunikacijsko razvijajočih se tržiščih. Ti telefoni so opremljeni z na dotik občutljivimi zasloni in vrsto pametnih funkcij, ki pomagajo razvijati mobilne navade uporabnikov.