Zanimivosti

Miro Cerar po ločitvi ni bil dolgo samski

S.L. / Lady
12. 2. 2013, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Eden največjih pravnih strokovnjakov v državi je nedvomno Miro Cerar mlajši. Priljubljeni pravnik je po ločitvi ponovno našel srečo v ljubezni.

Je sin slavnega slovenskega gimnastika in olimpionika, pa tudi uglednega odvetnika Mira Cerarja in Zdenke Cerar, nekdanje generalne državne tožilke in ministrice za pravosodje. Miro mlajši je vreden naslednik svojega očeta in matere: je redni profesor na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, hkrati pa kot pravnik deluje tudi na drugih področjih. Pred kratkim se je predsedniku Borutu Pahorju zahvalil za ponujen položaj varuha človekovih pravic. Njegovo pojasnilo je bilo, da bo raje drugače delal v dobro Slovenije in Slovencev.

Miro, ki slovi kot zelo umirjen in delovni človek, pa je v zadnjih letih doživel kar nekaj prelomnic v življenju. Največja je bila nedvomno ločitev od žene Danice, s katero sta bilo dolgo skupaj in sta si ustvarila družino. Toda po ločitvi postavni pravnik ni bil dolgo samski – novo srečo je našel v postavni temnolaski Vesni Arnšek iz Krškega. O tem, da je njuna zveza resna, priča tudi to, da jo je nedavno pripeljal na prireditev Slovenka leta, na kateri je bil slavnostni govornik. Prišla sta z roko v roki in nista mogla in hotela skriti nežnih čustev. In prav Vesna je bila med tistimi, ki so mu najbučneje ploskali.