Zanimivosti

Iz zavetišča med reševalne pse

Zavetišče Gmajnice
9. 2. 2013, 09.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ula dokazuje, da pristanek v zavetišču ni konec, ampak je lahko začetek nečesa novega, nečesa neverjetno čudovitega. Psi iz zavetišča nikakor niso »pasje zgube«, ampak lahko s pravilno vzgojo, veliko ljubezni in pozornosti postanejo heroji.

Ula je temperamentna mešanka, v zavetišče Gmajnice je prišla v začetku septembra 2011, ko je bila stara približno 1 leto. Našli so jo v okolici Kamnika pod Krimom v občini Brezovica. Kaj kmalu jim je pokazala, da obožuje delo in igro, zato so ocenili, da bi bila primerna tudi za večino kinoloških športnih disciplin (rally obedience, agility, reševanje, frizbi, canicross,...). V roke jo je prevzela vodja treninga Katja Rant, s katero sta vadili večkrat na teden. Ula se je izkazala za izjemno pridno in nadarjeno učenko in s Katjo sta kmalu dosegli zavidljiv nivo znanja. In potem je Ula čakala ... in čakala ...

Oktobra se je končno pojavil resen kandidat za posvojitelja, ki pa si je na koncu premislil. In Ula je spet čakala. Med tem časom sta s Katjo še vedno pridno trenirali. In izkazalo se je, da je bilo čakanje vredno vsake minute. Ula je namreč ta teden odšla na poskusno oddajo, z njo pa imajo velike načrte. Če bo šlo vse po sreči, bo namreč postala reševalni pes in tako prevzela najbolj plemenit pasji poklic.