Zanimivosti

To je Tina Maze!

K.Š.
5. 2. 2013, 18.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prikupna, igriva, vesela in muzikalična Tina Maze - Milkine zvezdnice z novimi čeladami ...

Smučarski navijači širom sveta se že veselijo prihajajočega vrhunca sezone: FIS Svetovnega prvenstva v Schladmingu, ki se s prvo tekmo začenja že v torek, 5. februarja (danes). Za šest navijačev oz. navijačic bo prvenstvo še posebej vznemirljivo. Članice ekipe Milka Ski Stars Tina Maze, Michaela Kirchgasser, Maria Höfl-Riesch, Šarka Zahrobska, Tessa Worley in Elena Curtoni bodo v Avstriji namreč nastopile s čeladami, ki jih bodo krasili njihovi umetniški izdelki. Športnice so same izbrale motive t. i. »talismana sreče«. 

Tinin talisman sreče je oblikoval Sandi Juračič, ki je, kot je povedal, navdih našel v smučarkini pesmi. »V Sloveniji je številka ena, zelo mi je všeč. Tudi njena majica 'Not your business' mi je bila zelo 'kul', zato sem jo vključil v risbo,« je povedal ob predaji čelade.

Slovenska junakinja Tina Maze bo nosila čelado, na kateri je prikazana kot prikupna, igriva, vesela in muzikalična športnica. Naslov njenega glasbenega prvenca »My way is my decision« je hkrati tudi njen slogan za prihajajoče dirke, na katerih je v vseh disciplinah v najožjem krogu favoritinj. Tina je letošnjo zimo namreč nezaustavljiva in tudi prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Veverica, slonček, štiriperesne deteljice …

##IMAGE-19991##Zanimivi so tudi talismani drugih smučark. Tako bo Avstrijki Kirchgasserjevi srečo prinašala veverica, Nemka Höfl-Riescheva pa je izbrala snežnega leoparda – žival, ki igra pomembno vlogo tudi pri njeni blagovni znamki »Maria«. Zanjo je ta prekrasna žival idealna kombinacija elegance in hitrosti.

Najmlajša Milkina »smučarska zvezdnica«, Italijanka Elena Curtoni, bo na čeladi nosila svojo karikaturo z velikimi rjavimi očmi, s katerimi navdušuje svoje navijače. Podobno grafiko je izbrala češka ljubiteljica živali Šarka Zahrobska. Na njeni čeladi bo prikupen slonček, ki maha s štiriperesno deteljico v barvah češke zastave. Tradicionalno rastlino sreče pa stavi tudi Tessa Worley: njen talisman sreče je deteljica v barvah francoske zastave. 

V iskanju sreče

Zadnjih nekaj mesecev so tisoči navijačev iskali talismane sreče za Milkine smučarke, članice ekipe Milka Ski Stars. Med vsemi prispelimi idejami jih je širša javnost za vsako izbrala deset, nato pa je smučarka sama odločila, katera od teh bo krasila njeno čelado in ji prinašala srečo.

S to nagradno igro so imeli navijači odlično priložnost zaželeti svoji smučarki vse najboljše, kar se sklada z Milkinim sloganom »Drznite si biti nežni«. Vseh šest zmagovalcev si je poleg časti, da lastnoročno izročijo čelado s talismanom sreče svoji najljubši smučarki, z zmago priborilo tudi VIP obisk svetovnega prvenstva.##IMAGE-19992##