Zanimivosti

Tega nikakor ne poskušajte sami ...

S.R.
31. 1. 2013, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Za Kanadčana Johnnyja Korthuisa so bližnja srečanja s smrtjo bolj pravilo kot izjema. Johnny je namreč adrenalinski odvisnik, ki se loteva zares nevarnih podvigov.

25-letnik iz Alberte je bil tako nedavno obtožen motenja posesti, ker je izvedel t.i. BASE skok s 95 metrov visokega železniškega mostu Level Bridge v Edmontonu, glavnem mestu Alberte. Kot se spodobi, je s pomočjo prijateljev in GoPro kamere vse skupaj posnel in objavil na YouTubu.  

Ko pa so vse skupaj videli policisti, se jim podvig ni zdel nič kaj dosti zabaven, še manj pa legalen. Kristen Harding iz policijske postaje Lethbridge je javnosti sporočila, da je pravzaprav zaskrbljena zaradi slave, ki jo je Johnny zaradi videa deležen. Bojijo se predvsem tega, da bodo drugi poskušali njegov skok posnemati, kar se bi se slej ko prej končalo tragično.

Korthuis je sicer profesionalni adrenalinski športnik, ki ga v skupnosti dobro poznajo, saj med drugim promovira tudi športno opremo in daje nasvete za varne adrenalinske podvige. Johnny je o svojem podvigu povedal, da nikakor ni želel bit navdih za ilegalna dejanja. Po njegovem mnenju je ''varnost vedno na prvem mestu'', saj je le tako lahko dlje časa uživati v stvareh, ki jih ti športniki obožujejo. ''V kolikor pa se kdo tovrstnih podvigov loteva le zaradi adrenalina in brez ustreznih izkušenj in varnosti, je to recept za katastrofo'', še pove Korthuis.

Video posnetek naj bi sicer nastal v soboto, 26.1. v sodelovanju z enim od njegovih sponzorjev.

Korthuis je bil za svoj najnovejši podvig sicer oglobljen z 287-imi dolarji kazni, a že dobiva ponudbe od svojih oboževalcev, ki želijo zanj plačati globo. Sicer je Johnny dobro vedel, da je skok z železniškega mostu nelegalen, a si niti v sanjah ni mislil, da bo deleže tolikšne pozornosti. Njegov skok z železniškega mostu  si lahko ogledate na spodnjem posnetku.