Zanimivosti

So dekleta v seksi oblekcah bolj seksi kot gole?

R.T.
1. 2. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Seksologi že dlje časa ugotavljajo, da vsaj nekatere moške bolj privlačijo ženske v seksi oblekah, kot če je ženska popolnoma gola. In za to obstajajo razlogi.

V živalskem kraljestvu je privabljanje potencialne partnerke ali partnerja preko zunanjega izgleda nekaj povsem običajnega in človek ni v tem pogledu nič posebnega. A glede na to, kako deluje moška psiha (v zelo posplošenem pogledu) bi v bistvu morala gola ženska moškega bolj vzburiti kot oblečena, četudi je samo pomanjkljivo oblečena. Vendar v mnogih primerih to ne drži. To nikakor ne pomeni, da gole ženske moških ne vzburjajo, niti slučajno, gre pravzaprav za bolj globok proces, ki je povezan s psihološkim učinkom.

Obleke, ne le ženske, tudi moške, so pogosto narejen tako, da poudarijo atribute tako enega kot drugega spola. Predvsem pa dajo nekaj misterioznosti. Golota je končna, postavljena na pladenj z vsemi prednostmi in 'hibami', ki jih narekujejo trenutni trendi. Obleka pa pravzaprav doda pričakovanje. V bistvu je obleka neke vrste predigra, nenazadnje mnogi pari vključujejo v svoje spolno življenje kostume in tako naprej. Obleka pri moškem pa ima še dodaten učinek, saj ženski pove veliko o njegovi urejenosti, samozavesti in nenezadnje tudi o socialnem statusu.