Zanimivosti

Uganete, kaj pleše ta 7-mesečni otrok?

S.R.
24. 1. 2013, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Norije, imenovane Gangnam Style še ni konec, prav tako pa ne zmanjka ljudi vseh starosti, ki s pomočjo te pesmi tudi sami postanejo prave spletne zvezde.

Najnovejša zvezda, ki ji je do slave pomagala Psyjeva vesoljno priljubljena pesem, je stara šele 7 mesecev. 46-sekundni posnetek, na katerem je videti malega, 7-mesečnega otroka, kako presenetljivo dobro oponaša Psyjev ples (no, vsaj z rokami, ker hoditi, kaj šele plesati pač še ne zna), je v samo šestih dneh (posnetek je bi objavljen 18. januarja) zabeležil že preko 817.000 ogledov.

Očitno je Gangnam Style tako zelo priljubljen, da se bodo majhni otroci ''konjskega plesa'' naučili še preden bodo shodili. Video 7-mesečnega otroka pa na vsako uro beleži več tisoč ogledov. Nekaterim uporabnikom YouTuba je video celo tako zelo všeč, da so ga že označili za ''najboljši YouTube video vseh časov''. Kaj pa o nadebudnem plesalcu menite vi?

No, izvirni Psyjev posnetek Gangnam Style ima sedaj že preko 1.235.000.000 ogledov (in tudi rekordno število ''všečkov''), 34-letni Psy oziroma Park Jae-sang, kot se glasi njegovo pravo ime pa je še vedno zvezda svetovnega formata. Gangnam norija ima sicer tudi pozitivne učinke za južnokorejsko gospodarstvo. V letu 2012 so namreč v tej mali azijski državi zabeležili kar 13 odstotkov večji turistični obisk. Mnogi turisti pa so v državo prišli na posebne ''gangnam oglede''.