Zanimivosti

Našli 300 milijonov let staro napravo

U.K.
24. 1. 2013, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Strokovnjaki iz rusije naj bi našli del naprave, ki naj ne bi bil delo narave. In mnogi verjamejo, da gre za napravo nezemeljskega izvora.

V časopisu 'Glas Rusije' in tudi drugih medijih so poročali, da so v Vladivostoku našli 300 milijonov let star kos aluminija. Šlo naj bi za del nazobčanega kolesca, ki ne bi moglo nastati po naravni poti.

Aluminijasti del naj bi bil ujet v kos premoga in po mnenju nekaterih znanstvenikov, bi lahko vanj prišel le v času, ko je ta nastajal, se pravi pred približno 300 milijoni let.

Seveda pa je mnogo skeptikov, saj bi lahko kos aluminija prišel v premog tudi kasneje. Poleg tega obstaja možnost, da gre za prevaro. Znanstveniki, ki domnevno delajo na koščku aliminija, so vendarle dejali, da je iste starosti kot premog in če je to res, potem bi šlo za izjemno odkritje, ki bi spremenilo praktično vse kar vemo o arheologiji. A najprej morajo znanstveniki ugotoviti, če je aluminij sploh zemeljskega izvora.

Takšne najdbe sicer niso nekaj novega. Že pred leti so v ZDA v premogu našli vazo s cinkovim okovjem, ki naj bi bila stara kar 500 milijonov let.

A vsekakor je vsako prehitro sklepanje nesmiselno. Za večino tovrstnih zgodb se kasneje izkaže, da gre za spletne prevare, zmote in tako naprej in prav nič nenavadnega ne bi bilo, če bi se za nekaj takšnega izkazala tudi ta zgodba. A vesolje je nenavadno in nikoli ne veš kaj vse se skriva v njem.