Zanimivosti

Apple že testira iPhone 6

S.R.
3. 1. 2013, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetje Apple kljub dejstvu, da je iPhone 5 komaj prišel na tržišče očitno že testira njegovega naslednika, v delu pa je seveda tudi nov mobilni operacijski sistem iOS 7.

Sledi o iPhonu 6 in iOS-u 7 so se namreč že začele pojavljati v dnevnikih testiranja aplikacij. Nekaj razvijalcev je namreč kontaktiralo novinarje spletne strani The Next Web in z njimi delilo reference o novem iPhonu in novi verziji operacijskega sistema iOS, ki bi nameščen na novih tablicah in telefonih.

Eden izmed razvijalcev je tako pokazal referenco na novo napravo, v dnevnikih poimenovano ''iPhone6,1'', ki jo poganja iOS 7. Slednjega naj bi Apple sicer izdal nekje v sredini 2013. Glede na dejstvo, da sedanji iPhone 5 na testih nosi oznake ''iPhone5,1'' in ''iPhone5,2'' (različno glede na LTE podporo in frekvenco omrežja) je torej naprava z oznako ''iPhone6,1'' lahko le iPhone 6.

Še bolj zgovorno je dejstvo, da v dnevnikih testiranj zabeleženi IP naslovi prihajajo iz Applove stavbe v Cupertinu, kar zopet pomeni, da njihovo osebje preverja kompatibilnost obstoječih (predvsem tistih bolj priljubljenih) aplikacij z novim sistemom iOS 7. Čeprav bi bila oznaka naprave lahko tudi lažna oziroma zavajajoča, pa glede IP naslovov ni dvoma.  

Podrobnosti o novem telefonu in mobilnem operacijskem sistemu seveda še ni, viri blizu industrije pa pravijo, da Apple novi operacijski sistem razvija že od konca leta 2012. DO sredine leta naj bi bil iOS 7 tako pripravljen za trg. Povsem logično, saj Apple nove operacijske sisteme ponavadi predstavlja na njihov konferenci WWDC (Worldwide Developers Conference), ki poteka v juniju. 

Vprašanje ostaja le, kakšen bo pravzaprav novi iPhone 6. Kupci namreč nič več tako slepo ne sledijo Applu in nad celo vrsto novih produktov predstavljenih konec leta 2012 niso bili navdušeni tako kot v starih časih. Iphone 5 in iPad četrte generacije sta namreč ponudila le manjše nadgradnje, ki so nekatere kupce pustili povsem hladne. Z novim iPhonom se bodo morali tako kar precej potruditi, če bodo hoteli održati zanimanje kupcev.