Zanimivosti

Tvit Obame na prvem mestu med uspešnicami na Twitterju v letu 2012

STA / S.R.
22. 12. 2012, 13.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zmagoslavno sporočilo Še štiri leta skupaj s fotografijo, na kateri ameriški predsednik Barack Obama objema svojo soprogo, je zasedlo prvo mesto na lestvici uspešnic na družabnem omrežju Twitter v letu 2012.

Twitterjev nostalgični pregled letošnjega leta je zajemal teme, novice in trende, ki so zaznamovali leto 2012.

Tvit Obame na večer letošnjih ameriških predsedniških volitev je retvitnilo, se pravi delilo z drugimi, več kot 800.000 uporabnikov Twitterja, kar je postavilo nov rekord.

"V nekaj urah je to sporočilo postalo najbolj retvitano v letu 2012 in nato v nekaj urah najbolj retvitano vseh časov," so sporočili iz Twitterja.

Drugo najbolj deljeno sporočilo na Twitterju pa je bilo ljubeče sporočilo, ki ga je ameriški pevec Justin Bieber poslal v slovo svoji šestletni oboževalki, ki je umrla zaradi možganskega tumorja. Bieberjevo sporočilo so delili z drugimi več kot 220.000-krat.

Teme, ki so na Twitterju v letošnjem letu pritegnile največ pozornosti, pa so bile ameriške predsedniške volitve, poletne olimpijske igre, orkan Sandy in smrt pevke Whitney Houston, poroča francoska tiskovna agencija AFP.