Zanimivosti

Danes naj bi jug Italije prizadel katastrofalni potres

K.Š.
10. 12. 2012, 21.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

To je ena od tistih novic, ki slehernemu požene kri po žilah … No, če 'padamo' na take 'finte' in če nismo imuni na tovrstne senzacionalistične novice.

O čem je govora? O napovedovanju potresov. Čeprav vsi dobro vemo, da potresov dejansko ne moremo napovedovati, obstaja spletna stran, ki se ukvarja prav s tem. Na portalu quakepredioction.com lahko preverimo, kje in kdaj bo najverjetneje treslo. 

Metode, ki jih uporabljajo 'raziskovalci', ki delujejo prek tega portala pa so: temperaturne spremembe, nizko frekvenčni zvoki, mikro potresi, obnašanje živali, lunine mene in razno razne spremembe, med katere spada tudi 'človeško obnašanje'.

Kakor koli že, portal je napovedal skoraj 100% možnost rušilnega potresa na jugu Italije. Datum katastrofe? 11.12.2012. 
Novico ali bolje rečeno zanimivost so objavili v časniku Il Mattino in tako sprožili čisto pravo paniko, sploh na jugu države. Kar nekaj prebivalcev Neaplja se je odločilo, da bodo vzeli dopust in se odpeljali ven iz mesta …

Kaj pa pravi administrator in lastnik portala? 

Luke Thomas zase pravi, da zna napovedovati potrese. Njegova metoda upošteva kriterije, kot so sprememba temperature voda ali zaznavanje nizko frekvenčnih zvokov. Luke Thomas naj bi podrobno analiziral tudi obnašanje živali in ljudi in vse to naj bi ga privedlo do neverjetnih ugotovitev, ki so povezane s potresno aktivnostjo. Če bodo 11. 12, torej danes, v sosednji Italiji tla dokaj mirna, si bo po vsej verjetnosti moral gospod Thomas omisliti nov biznis.