Zanimivosti

Fenomen, ki osvaja tudi Slovenijo

K. Š.
10. 12. 2012, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Poznate zapestnice Cruciani? V tem prazničnem času lahko svoje ljubljene razveselite s krasnim darilom.

##IMAGE-17715##V Italiji se je leta 2011 začela edinstvena zgodba, ki je hitro dobila globalne razsežnosti. Družinsko podjetje Cruciani, ki ima dolgoletno tradicijo izdelovanja visoko kvalitetnih izdelkov iz tekstila, je lansiralo umetnino v makramé tehniki – zapestnice Cruciani. Neskončne vrste pred Cruciani butiki v Italji so napovedale družbeno-ekonomski fenomen sezone 2011/2012, ki se nadaljuje in dobiva nove razsežnosti.

Od 1. decembra 2012 so zapestnice Cruciani na voljo na izbranih prodajnih mestih v Sloveniji. 

Zgodba Cruciani C

Zgodba o zapestnicah Cruciani se je začela z modelom zapestnice z motivom štiriperesne deteljice: neskončne vrste ljudi so se zbirale pred Cruciani butikom v Forte dei Marmi na Sardiniji (60 dni zapored), da bi si zagotovili zapestnico v eni ali več barvah. Ta fenomen se je bliskovito širil po celotni državi in širše (Evropa, Amerika in Japonska).
##IMAGE-17714##Danes so zapestnice na voljo v različnih barvah in modelih. Vsaka zapestnica ima svoje sporočilo. Ljubezen – sreča – svoboda so samo nekatera od sporočil, ki jih pri določenih zapestnicah lahko tudi kombinirate.
Zapestnice Cruciani z obsežnim obsegom ponudijo izbiro za moške, ženske in otroke in to za vrsto priložnosti. Premiero v modnem svetu so zapestnice doživele na Vogue Fashion Night Out, v sklopu milanskega tedna mode 2011. Takojšnji uspeh je bil zagotovljen s posebno omejeno kolekcijo posebej narejeno za Milano Fashion Week. Zapestnice Cruciani so od takrat  stalnica v svetu mode. 

Posebne kolekcije

Zapestnice Cruciani slovijo tudi po omejenih posebnih kolekcijah. Zadnja uspešnica so bile tematske Halloween zapestnice z motivom buč in živo oranžne barve. Sredi novembra 2012 je podjetje Cruciani v sodelovanju s priznanim oblikovalcem najprestižnejšega nakita Damiani predstavilo najbolj ekskluzivno kolekcijo zapestnic Cruciani doslej. Tudi v Sloveniji so na izbranih prodajnih mestih na voljo zapestnice v macramé tehniki v kombinaciji z zlatom in diamantom. 

##IMAGE-17713##Prodajna mesta po celem svetu

Število prodajnih mest se nenehno širi. Specializiranim butikom Cruciani C v Milanu, Veroni, Madridu, Toaormini, Capriju, Tokiu, Palm Beachu v ZDA, Dubaju se pridružujejo številna prodajna mesta. Nova odprtja so že napovedana za leto 2013. Zapestnice Cruciani so tudi v Sloveniji na voljo na izbranih prodajnih mestih.

Zapestnice Cruciani so prepričale številne znane osebnosti

Vročica zapestnic Cruciani je 'okužila' številne znane osebnosti. Med ljubiteljicami tega prav posebnega nakita so na primer pevka Laura Pausini, razvpita dedinja Paris Hilton, manekenka Alena Seredova, zvezdnica Belen Rodriguez, Dita Von Teese, Bar Rafaeli in druge.

Original ali nič

Zapestnice Cruciani so izdelane v družinske podjetju Cruciani. Vsak original lahko preverite s pomočjo šifre izdelka.  

Zapestnice pa lahko od 1. decembra dobite tudi v Sloveniji. Prodajna mesta, kjer lahko dobite ta modni trend pa so:

Galerija Emporium, Emporium BTC, Zlatarne Malalan, Parfumerije Limoni.