Zanimivosti

Najbolj zapeljiv avto po izboru žensk je Mazda CX-5, avto z dušo!

K.Š./I.K.
5. 12. 2012, 21.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V avtosalonu A-Cosmos, poslovna enota BTC, smo podelili naziv jekleni zapeljivec, ki ga avtomobilom vsako leto podeljujejo izključno ženske.

Letos je naziv z veliko prednostjo odpeljala prostorna in markantna Mazda CX-5, katere posebna eleganca temelji na besedi »kodo«, kar v japonščini pomeni dušo gibanja.

Glavno nagrado, to je polletna uporaba zmagovalnega avtomobila, je prejela Nives Koblar iz Jesenic, ključe avtomobila ji je predal Bogdan Žvanut, direktor Mazda Motor Slovenije. Drugo nagrado, to je elegantno in zmogljivo cestno navigacijo Garmin nüvi 2585 TV, je prejela Cvetka Tušek iz Selške doline, nagrado ji je izročil Jure Mohorič, direktor podjetja Garmin Slovenija. Nagrajenkam je med prvimi čestitala pevka Katja Verderber, znana tudi kot Katarina Mala, ki je zmagovalni avtomobil preizkusila prva in bila nad njegovo prostornostjo naravnost navdušena. Kandidate za jeklenega zapeljivca 2011/2012 so kot vsa leta doslej izbirale znane Slovenke, jeklenega zapeljivca 2011/2012 so izbrale bralke revij Jana, Lady, Stop, Obrazi, Anja, Eva, Lepa & zdrava in Naša žena, ki jih izdaja Krater Media.

Bogdan Žvanut, direktor Mazda Motor Slovenije, je ob tem povedal: »Izjemno veseli smo, da je letos prav Mazda CX-5 postala Jekleni zapeljivec po izboru glasovalk nežnejšega spola. Gre za prvega predstavnika nove generacije Mazdinih vozil in v celoti vključuje novo tehnologijo SKYACTIV, katere rezultat je vrhunska vozna dinamika, izjemna varčnost, prijaznost okolju in varnost. S tem priznanjem je Mazda CX-5 pridobila pomembno potrditev tudi na slovenskem tržišču, saj je na globalnem trgu zbrala že nemalo nazivov, nazadnje je pred nekaj dnevi postala avto leta celo na rodnem Japonskem.«   

Pevka Katja Verderber, znana tudi kot Katarina Mala ali »Šišenski poprček«, je za revijo Jana povedala: »Mazda CX-5 se je dobro odrezala. Vozila sem jo po mestu in nekajkrat do Arboretuma. Udobje je neizmerno, prostora več kot dovolj. Na cesti je bila glede na hitrost stabilna in varna. Všeč sta mi njena oblika in notranjost. Sicer pa sem si že od nekdaj želela velik avto. Zato, ker sem sama majhna.«

Za naziv jekleni zapeljivec leta 2011/2012 so se poleg zmagovalnega avtomobila Mazda CX-5 potegovali: Chevrolet Cruze, Citroën DS5, Ford Focus, Hyundai i40, Mercedes-Benz razred B, Opel Astra GTC, Peugeot 208, Renault Megane, Volkswagen Beetle.

Znane Slovenke, ki so izbrale kandidate za jeklenega zapeljivca 2012-12: Iva Krajnc, Katarina Mala, Anita Ogulin, Benka Pulko, Nataša Bešter, Nives Orešnik, Eva Moškon, Vesna Deržek, Andreja Medvedič in Barbra Jermann.