Zanimivosti

Pred streli so jo zaščitili prsni vsadki

S.R.
1. 12. 2012, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav prsni vsadki v nekaterih primerih lahko povzročijo neprijetne stranske učinke, sem in tja očitno tudi rešijo kakšno življenje.

Kanadčanka Eileen Likness trdi, da so jo njeni prsni vsadki zaščitili pred streli bivšega fanta in jo obvarovali resnih poškodb. Tako je Eileen izjavila na sojenju njenemu bivšemu fantu v sredo, 28. novembra.

Me pričevanjem je povedala, kako je krogla iz pištole kalibra 9 milimetrov oplazila njeno desno roko, nato pa prebila obe njeni kirurško povečani dojki in levo podlaket. Krogla iz pištole bivšega fanta Fernanda Chora naj bi po njenem pričevanju med letom skozi vsadek v desni dojki oplazila tudi njen prsni koš. Vsadka sta tako krogli pobrala večino sile in jo rešila pred hujšimi poškodbami. Odvetnik Adriano Iovinelli pa je sodišču pojasnil še, da sta bila njena prsna vsadka popolnoma uničena.

Eileen to ni ustavilo in ko si je dodobra opomogla od strelnih ran, se je zopet odločila za prsne vsadke. Fernandu Chori sicer sodijo zaradi naklepnega umora in napada z orožjem. Incident, v katerem je bila Eileen ranjena se je sicer pripetil že 2. januarja, leta 2006. Zadeva je do sodišča pač potrebovala kar nekaj let. 61-letni Fernando se poleg tega spopada še z obtožbami za nošnjo orožja in domnevnimi vlomi.

Pred napadom naj bi se Eileen in Fernando dalj časa vozila naokoli, nato pa je Eileen po dolgem prepiru ustavila. Chora je izstopil iz avtomobila in le nekaj trenutkov zatem dvakrat ustrelil proti Eileen. Ena izmed krogel jo je kot omenjeno zadela v prsi in roke, a so jo hitro odpeljali v bolnišnico.