Zanimivosti

Nov internetni hit - polivanje z mlekom na javnih mestih

S.R.
26. 11. 2012, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Internetnim bedarijam očitno še ni odklenkalo. Po plankingu (oponašanje deske) in owlingu (oponašanju sove) se je sedaj pojavil še en veliko bolj umazan fenomen.

Britanski študentje so si namreč izmislili tako imenovani ''milking'', ki ga že samo ime precej dobro opiše. Študentje se namreč polivajo z mlekom in to po možnosti na javnih mestih. Video, na katerem se študentje z univerze v Newcastlu polivajo z mlekom je bil na spletnem portalu YouTube objavljen 21. novembra, v nekaj dneh pa si ga je ogledalo preko 52.000 ljudi. Kmalu so mladci iz Newcastla dobili tudi posnemovalce na univerzah Edinburgh in Oxford.   

V videu z imenom ''Milking Newcastle'' (dolg je dve minuti in 45 sekund) študentje pokažejo, da prav noben kraj ni varen pred ''milkingom''. 22-letni Tom Morris, eden izmed ustvarjalcev videa pravi, da so se s prijatelji v kuhinji pogovarjali, da bi bilo polivanje z mlekom pred lokalno kavarno Starbucks pač zelo smešno. To so nato zares storili, fotografijo objavili na Facebooku, kjer pa so dobili tako velik odziv, da so se odločili posneti še video.

Tomov prijatelj George Hoyland, ki se v videu prav tako poliva z mlekom je v izjavi za medije povedal, da tolikšnega odziva javnosti nikakor niso pričakovali, saj je bil video sprva namenjen samo za njihove prijatelje. Študentski časopis univerze v Newcastlu je že objavil novico, da podobne videe snemajo tudi študentje v Edinburghu, Nottinghamu in Cirencestreju, trend pa se širi tudi na druge britanske visokošolske ustanove.

Odzivi na video so kot je pri tovrstnem početju v navadi precej različni. Nekaterim se zdi njihovo početje izjemno zabavno, spet drugi pa se pridušajo, da gre za neodgovorno ravnanje in zapravljanje denarja. A zdi se, da je precej več tistih prvih, ki se ob videu na moč zabavajo. Nekateri komentatorji se pod video celo šalijo, da bi moral ''milking'' potekati v vseh mestih, saj bi tako lahko začeli ''revolucijo''.

Nasprotniki ''milkinga'' pravijo, da je mleka pač škoda, ter da tovrstno obnašanje ''prihodnjim vodjem države ne pristaja''. Študentje tovrstne kritike povsem razumejo a hkrati odgovarjajo, da njihov namen ni bilo omadeževanje podobe študentov. Prepričani so bili namreč, da bo video videlo le nekaj prijateljev.

Kljub uspehu videa pa so fantje skeptični, da bo ''milking'' postal tako priljubljen kot na primer ''planking'' in ''owling''. Je namreč precej manj praktičen, saj je mleko drago, smrad z mlekom politih oblačil pa ni ravno prijeten