Zanimivosti

Ogabno – kuščar v solati

S.R.
13. 11. 2012, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tole pa je začinjena solata. Električar, ki si je ravno pripravljal sendvič je namreč med listi zapakirane italijanske solate našel 15-centimetrskega kuščarja.

55-letni električar Ian Locke iz Velika Britanije skoraj ni mogel verjeti očem, ko je med listi zagledal ogromnega živega kuščarja. Solato je ravno nameraval uporabiti v sendviči, a ga je ob pogledu na kuščarja seveda minil apetit. Pred tem je imel solato v hladilniku, kuščar pa se je začel premikati po tem, ko so jo vzeli iz hladilnika in se je segrela na sobno temperaturo. Še sreča, da Ian solate še ni odprl. Njegova žena Jane Locke je solato kupila za 1.2 evra v lokalni trgovini Morrisons, v kraju Killamarsh (okrožje Derbyshire). Jane je v ponedeljek, 5. novembra kupila dve vrečki solate, a so prvo pojedli brez težav, v drugi pa so v soboto, 10. novembra našli kuščarja.

Paket je bil že kar nekaj časa na pultu, ko je Ian opazil, da se v njem nekaj premika. Šlo je za italijansko solato, nad nenavadnim odkritjem pa so bili presenečeni tudi lastniki trgovine, ki jih je Ian takoj poklical. Vodstvo trgovine Morrisons se je takoj opravičilo, po solato pa so takoj poslali svoje osebje.

A Ian je medijem zaupal, da je bilo to tudi vse. Dva mlada fanta sta odnesla solato, nato pa ga niso več poklicali. Predstavniki trgovine so odgovorili, da incident preiskujejo. Sicer naj bi šli vsi njihovi izdelki skozi zelo natančen pregled, ki zagotovi, da ''ustrezajo najvišjim standardom kakovosti''. Dodali so še, da omenjena solata ''tem standardom očitno ni ustrezala''. Sicer je trgovina Lockovim takoj ponudila vračilo denarja