Zanimivosti

Podrla je rekorde

STA / S.R.
8. 11. 2012, 08.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Fotografija, ki jo je ob zmagi na volitvah na svojih Twitter in Facebook računih objavil ameriški predsednik Barack Obama, podira rekorde na družbenih omrežjih.

 Fotografijo, ki Obamo prikazuje v objemu s prvo damo Michelle, je všečkalo in s svojimi prijatelji delilo rekordno število ljudi.

Fotografijo predsedniškega para, ob kateri je Obama napisal "še štiri leta", je do četrtka zjutraj na Facebooku všečkalo 3,9 milijona ljudi, na Twitterju pa je bila slika na računih uporabnikov deljena 650.000-krat.

Obama, ki je kljub počasnemu gospodarskemu okrevanju zmagal na predsedniških volitvah, je svojo tehnološko izkušenost pokazal v torek, ko je zmago na družbenih omrežjih oznanil nekaj ur pred zmagoslavnim govorom.

Iz podjetja Facebook so sporočili, da je Obamova fotografija najbolj všečkana v zgodovini tega socialnega omrežja. Emocionalna razglasitev volilne zmage na računih družbenih omrežij predstavlja vrhunec sofisticirane večmesečne kampanje Obame na teh popularnih platformah, ki so se v volilni kampanji izkazale za eno od ključnih orodij za privabljanje ter prepričevanje volivcev.